De Pauw en De Ketele azen nu ook op record baanronde in Gent

Photo News
Al tijdens de openingsavond van de Gentse Zesdaagse moest het record op de 500 meter in 't Kuipke eraan geloven. Moreno De Pauw en Kenny De Ketele brachten de tijd van 27.03 naar 26.90. Daags nadien flitste het duo naar 26.65, maar de recordhonger is nog niet gestild. Het Belgische duo wil nu ook de snelste baanronde neerzetten. Bovendien staan De Pauw en De Ketele nog altijd aan de leiding van de 76e Zesdaagse. Ook de eindoverwinning is een doel.

"Vanavond is wellicht ideaal om ook het baanrecord te breken", stelt De Pauw. "Dat staat wel al op mijn naam, maar vorig jaar was ik gekoppeld aan Morgan Kneisky. Nu wil ik dat record verbeteren met De Ketele. We zullen allebei aangemoedigd worden door een pak supporters. Zowel de fanclub van De Ketele als die van mij tekent present. Dat is zowat een traditie geworden op vrijdag en de interesse bij de supporters blijft maar groeien. Wij maken nog kans op de eindzege en worden als koppel alsmaar beter. Bovendien krijgen we steeds meer media-aandacht. Het aandikken van onze supportersschare zal daar wel niet vreemd aan zijn. We gaan er een gala-avond voor onze fans van proberen te maken, met graag een nieuw record er bovenop."

Bij aanvang van de vierde dag staan er nog slechts twee koppels in dezelfde ronde als De Pauw en De Ketele. "We moeten blijven koersen zoals we de afgelopen dagen deden", weet De Pauw. "Wij pakken in de puntenkoersen, de baanronden en tijdritten altijd veel punten, waardoor we in de andere nevennummers het rustiger aan kunnen doen en zo krachten sparen. Ik denk dat nog drie koppels in aanmerking komen voor de eindzege en daar zijn wij zeker bij. Ik ben al een tijdje aan Kenny De Ketele gekoppeld en daardoor hebben wij ervaring zat. We hebben de Zesdaagse van Londen al gewonnen, maar die van Gent staat ook op ons verlanglijstje."

TDW