Volledig scherm
PREMIUM
© photo_news

"De N-VA is niet meer dan een puistje"

Vandaag wordt hij 80, maar hij voelt zich 55. De benen zijn nog soepel, de geest snijdt nog scherp. Herman De Croo maakt zich zorgen over de wereld van morgen. "Ik zeg u: als wij Afrika niet helpen, zullen ze Europa overspoelen en onze beschaving onder de voet lopen, als in het oude Rome." En over de politiek van vandaag. "De N-VA is niet meer dan een puistje. Dat verdwijnt zoals het komt."

 1. Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend”
  PREMIUM

  Situatie in ziekenhui­zen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatrege­len zijn volstrekt ontoerei­kend”

  In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico’s wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.
 2. Elio Di Rupo kondigt “gedeeltelijke lockdown” af voor Wallonië. Van Ranst: “Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen”
  Play

  Elio Di Rupo kondigt “gedeelte­lij­ke lockdown” af voor Wallonië. Van Ranst: “Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen”

  Wallonië krijgt een strengere avondklok dan de rest van het land. Dat heeft de Waalse regering aangekondigd tijdens een persconferentie. De avondklok gaat in Franstalig België al in om 22 uur en duurt tot 6 uur ‘s ochtends. Di Rupo kondigde nog meer verstrengingen aan. De maatregelen gaan morgen in en gelden tot 19 november. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan het mogelijk “als inspiratie” dienen voor Vlaanderen.
 3. Meer dan 9.000 mensen kochten ticket voor online theater van James Cooke: “Een opsteker voor ons personeel na zes maanden zonder inkomsten”
  PREMIUM
  Showbizz

  Meer dan 9.000 mensen kochten ticket voor online theater van James Cooke: “Een opsteker voor ons personeel na zes maanden zonder inkomsten”

  De test is geslaagd. Meer dan 9.000 mensen kochten een ticket voor de onlineversie van James Cooke (35) zijn bekende ‘Assisen’-theaterreeks. Genoeg voor zijn productiehuis om uit de kosten te geraken én opnieuw te investeren in een vervolg - in de kerstperiode start een tweede online assisenverhaal. “Een opsteker na zes maanden zonder inkomsten.”