De jacht is geopend: gewezen Barça-ster onder vuur nu vreselijke safarifoto's opduiken

inafrika.org
Ballon d'Or winnaar Hristo Stoichkov (50) krijgt hevige kritiek nadat er foto's van recente jachtpartijen online verschenen. De Bulgaar die deel uitmaakte van Cruijffs 'Dream Team' in de jaren '90 is op de foto's te zien met een neergeschoten giraf, zebra, antilope, lynxen en buffels.

De Bulgaar was in 1994 nog topscoorder op het WK-voetbal, maar zal zichzelf moeten verdedigen nu de foto's zijn opgedoken. Hij is niet alleen, ook zijn vrouw Mariana is te zien naast pas geschoten wild. De foto's zijn ondertussen verwijderd en verschenen eerst op een Zuid-Afrikaanse jachtwebsite. Bulgaarse, Spaanse en andere dierenrechtenorganisaties zijn woedend en op de sociale media trekt men van leer tegen de vroegere aanvaller.

Zelf heeft Stoichkov ondertussen ook gereageerd. "Mijn vrouw en ik zijn betrokken bij verschillende organisaties die campagne voeren voor het milieu en dierenwelzijn."  Stoichkov benadrukte ook nog dat zijn jacht legaal was en dat het voor de bevolking een belangrijke manier is om geld op te halen en voor het lokale milieu goed is voor het wildbeheer. Legaal of niet, het zal niet goed zijn voor Stoichkovs reputatie. 

Niet de enige
Het is niet de eerste keer dat jagers in de problemen komen met hun jachttrofeeën. De Amerikaanse tandarts Walter Palmer kreeg de woede van heel wat mensen op de hals, toen hij Cecil de Leeuw vorig jaar neerschoot. Twee jaar geleden mocht Spaanse koning Juan Carlos het gaan uitleggen na foto's met neergeschoten olifanten en ook onze eigen WK-babe Axelle zou een modellencontract misgelopen zijn nadat een safarifoto op haar Facebook stond