De fauw verlost Zulte Waregem in Het Kuipje

75 minuten lang leek Zulte Waregem zijn tanden stuk te bijten op de stugge Kemphanen van Westerlo. Tot De fauw - op bezoek bij STVV ook al van goudwaarde - voor de bevrijding zorgde met een rake kopbal (1-2). Westerlo blijft ondanks een degelijke prestatie met lege handen achter. Morgen kan Essevee al zeker zijn van de herfsttitel.

Francky Dury wijzigde zijn elftal in vergelijking met de topper tegen Club Brugge op één plek. Brian Hamalainen nam zoals verwacht zijn plek op de linksback weer in. Jacky Mathijssen opteerde bij Westerlo voor een stevige organisatie en daar vond Zulte Waregem in de eerste helft nauwelijks een antwoord op. Op het halfuur kreeg de leider een strafschop cadeau na een lichte fout op Lerager in de zestien. Derijck, en niet Leye, ging achter de bal staan en knalde de fusieclub op voorsprong. Bij Westerlo lieten ze de kopjes niet hangen en enkele minuten voor rust duwde Annys de niet onverdiende 1-1 tegen de netten.

Na rust kregen de fans hetzelfde voorgeschoteld. Wat halve kansjes, vooral op stilstaande fases, langs beide zijden. Van Langendonck en Steppe werden nauwelijks in de problemen gebracht en Westerlo leek op weg naar een punt tegen de leider. Davy De fauw dook een kwartier voor tijd op in de zestien en knikte een gemeten voorzet van Cordaro tegen de touwen. De thuisploeg wilde nog wel een slotoffensief ontwikkelen, maar dat kwam er nooit echt uit. Essevee zet door de nieuwe driepunter zijn concurrenten onder druk. De rode lantaarn blijft voor Westerlo.

Lees het verslag van onze man in Het Kuipje op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro!

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News