Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur.
Volledig scherm
Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur. © PhotoNews

De Croo en Jambon beloven maatregelen tegen hoge energiefactuur van gezinnen én bedrijven

Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur. Jambon kondigde maandag maatregelen voor bedrijven aan op een bijeenkomst van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Premier De Croo kondigde maatregelen aan in ‘Het Grote Gelddebat’ van VTM NIEUWS en maakte duidelijk “dat niemand zonder gas of elektriciteit zal vallen”.

77 reacties

 • Peter Buyck

  3 maanden geleden
  De private arbeidsmarkt ziet het niet maar ambtenaren zien het wel. Door de geldklopperij van sommige industriëlen is binnenkort het loon verdubbeld. Een beetje positief voor de overheid die meer RSZ en dies meer ontvangt... Anderzijds moet dezelfde overheid zelf meer loon betalen...
 • Danny De Kimpe

  3 maanden geleden
  De alleenstaande en zieken en gepersonaliseerde zouden 200 € per maand meer moeten ontvangen. Nu is het veel te weinig.
 • Karine Roeland

  3 maanden geleden
  Beloven? Sprookjes bestaan niet en politici die de waarheid vertellen of die enige empathie voelen met de modale medeburger bestaan ook niet. Volgens hen moeten mensen zich geen zorgen maken over wat er gebeurt als ze hun factuur niet kunnen betalen. Ze gaan ervoor zorgen dat die mensen niet zonder elektriciteit vallen. Dat ze zich niet de vraag moeten stellen of ze hun chauffage moeten dichtdraaien. We kunnen beter al beginnen te investeren in dikke pulls en dekens.
 • Jo Bosman

  3 maanden geleden
  Er zal niks uit de bus komen voor alleenstaanden , zieken , gehandicapten en mensen met een minimum loon . Zoals altijd zullen het weer de bedrijven en de zelfstandigen zijn die met het geld gaan lopen .
 • Noel DE BRUYCKERE

  3 maanden geleden
  Er zijn er die een sociaal tarief krijgen wegens hun klein pensioentje maar wel een dikke bankrekening hebben en een mooi huis. welke klasse moet ik er niet bijvertellen dat kan iedereen raden.
 1. INTERVIEW. Jan Jambon (N-VA): “Ik kan niet zeggen dat mensen op hun twee oren mogen slapen. Dat is hen blaaskes wijsmaken”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jan Jambon (N-VA): “Ik kan niet zeggen dat mensen op hun twee oren mogen slapen. Dat is hen blaaskes wijsmaken”

  De energiefacturen van burgers en bedrijven ontploffen, maar voor maatregelen vraagt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geduld tot zijn Septemberverklaring. “Maar dat is nog maar drie weken hé. Men moet ons de tijd geven om doordachte maatregelen te nemen. Een chequeske van 100 euro lost ook niks op.” Voor huurders is er plots wel een sprankeltje hoop.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Minister van Economie Jo Brouns komt met kader voor steunmaatregelen Vlaamse bedrijven

  Minister van Economie Jo Brouns komt met kader voor steunmaat­re­ge­len Vlaamse bedrijven

  Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) heeft een kader uitgewerkt waarbinnen de regering maatregelen kan nemen om Vlaamse bedrijven te midden van de energiecrisis te ondersteunen. Dat heeft de minister zelf bekendgemaakt. “We moeten onze competitiviteit en de werkgelegenheid vrijwaren. Elke regering moet vanuit haar eigen finaliteit de vraag stellen: wat kunnen wij doen om de factuur voor onze gezinnen en bedrijven te verlichten?”, klinkt het.