Volledig scherm
© Alexander Haezebrouck

De Croo blijft voorzichtig: "Inzicht over rol van jonge kinderen in pandemie groeit”

Er is een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen onder 12 jaar mogen nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Alle minderjarigen mogen voortaan ook een bubbel van maximaal tien personen hebben. Intussen liet Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke verstaan dat er geen 100 procent zekerheid is dat de brede vaccinatiecampagne begin maart kan starten. Herlees hier alle ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 26 januari.

199 reacties

 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Eerst was het een gewoon griepje, maskers dragen, niet nodig, kinderen waren niet de overdragers, nu blijkt dat niet zo zeker. Dan wel zelf maskers maken, dat was veilig, nu niet meer. Als bejaarde op 'n bank zitten werd gestraft, nu heeft me zondags duizenden koopjesjagers en verlengt men de solden. Reizen om op vakanties te gaan geen probleem, nu verbiedt men het maar geeft hen rustig de tijd om alsnog te vertrekken een paar dagen vroeger. Vaccins geen probleem, misschien zelf gaan maken.
 • Beatrix Klein

  2 maanden geleden
  Echt erg hoe sommigen hier reageren. Egoïsme ten top. Als het ons maar goed gaat. Kansarme kinderen zijn hier met duizenden de dupe. Voor velen is thuisonderwijs niet mogelijk. En binnen 20 jaar kafferen omdat er zoveel werklozen en kansarmen zijn. Betweters dat zijn dan de kinderen die nu geen kans kregen. Scholen moeten open blijven.
 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Nu moet men het na 1 jaar op een andere boeg gooien want de rusthuizen zijn gevaccieneerd en daar zwijgen we maar best over
 • Kyan Kempenaers

  2 maanden geleden
  "Inzicht over rol van jonge kinderen in pandemie groeit” ?? Komaan, dit wist ik een jaar geleden al. Alleen past dit niet in het financieel plan van de regering, sluit de scholen en onderwijs van thuis uit, ook in de lagere school kan dat! Bescherm nu de mensen eens ipv de staatskas! Een hoop knoeiers zijn jullie, ik teken voor jullie ontslag, in principe is de bevolking uwe werkgever maar je doet je job verre van behoorlijk. Hoe jullie de blunders opstapelen... en blijven opstapelen, beschamend
 • Annie Broeckx

  2 maanden geleden
  Alleen een volledige lockdown kan het oplossen want de Belgische bevolking doet toch anders zijn zin.
 1. Contacttracers blijken stiekem gesprekken opgenomen te hebben: “Het ging om een menselijke fout”

  Contacttra­cers blijken stiekem gesprekken opgenomen te hebben: “Het ging om een menselijke fout”

  Contacttracers die worden ingezet in de strijd tegen het coronavirus, blijken zonder medeweten van de mensen die ze belden gesprekken opgenomen te hebben. Dat meldt de privacyorganisatie Ministry of Privacy op basis van het getuigenis van een klokkenluider. Woordvoerder Joris Moonens van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt aan onze redactie dat het gebeurd is, maar beklemtoont dat het niet de bedoeling is. “Het ging om een menselijke fout”, reageert hij.
 2. Strandbars luiden alarmbel en zien opmerkelijk fenomeen opduiken: “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”
  Play
  Kust

  Strandbars luiden alarmbel en zien opmerke­lijk fenomeen opduiken: “De frigobox­toe­ris­ten zijn opnieuw uitgevon­den”

  De strandbarhouders aan onze kust hebben er een slechte start van de paasvakantie opzitten. Het verhuren van de ligzetels en aanbieden van takeaway weegt niet op tegen het verbod op alcoholverkoop en terrassen. Rendabel is het voorlopig allerminst. Met lede ogen zien ze bovendien aan hoe dagjestoeristen gepakt en gezakt met een frigobox genieten op het strand. “De terrassen moeten weer open”, roepen de uitbaters op.
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment