Ga naar de mobiele website
^ Top

De Crem nieuwe CD&V-vicepremier

Minister van Defensie Pieter De Crem.
BELGA Minister van Defensie Pieter De Crem.
De ministersploeg van de Belgische premier Elio Di Rupo is weer compleet. Deze avond zal Koen Geens de eed afleggen. Hij is door Di Rupo voorgedragen als nieuwe minister van Financiën, maakte het paleis bekend. Geens volgt de eerder vandaag opgestapte Steven Vanackere op als minister. Het vicepremierschap dat Vanackere ook vervulde, gaat naar de huidige minister van Defensie, Pieter De Crem. De Aalternaar blijft op post als defensieminister.

Minister van Financiën Steven Vanackere nam deze ochtend ontslag, nadat er onduidelijkheid was gerezen over zijn betrokkenheid bij de deal tussen ACW en Belfius over de veelbesproken winstbewijzen. Onduidelijkheid over de precieze rentevoet en de commerciële voorwaarden in dat contract deden de oppositie vermoeden dat Vanackere het parlement had voorgelogen.

Een hoorzitting met de Belfius- en ACW-top vrijdag haalde die beweringen onderuit, maar meteen dook nieuwe onduidelijkheid op, dit keer over de rol van Belfius-bestuurder Wouter Devriendt op het kabinet-Financiën.

Meer over


Meld een bug