Steven Van Gucht bij VTM Nieuws.
Volledig scherm
Steven Van Gucht bij VTM Nieuws. © VTM

De “bubbel” verdwijnt - Corona-epidemie eist meer dan 200.000 levens in Verenigde Staten

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen op weekbasis in België is fors aan het stijgen. Ook wereldwijd neemt het aantal bevestigde gevallen toe. Afgelopen week nog met bijna 2 miljoen, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op Twitter. In ons land is het uitkijken naar de Nationale Veiligheidsraad van morgen. Lees hieronder het liveblog van dinsdag 22 september terug.

75 reacties

 • Fabienne Somers

  1 jaar geleden
  De cijfers stijgen elke dag. Nu terug meer 60 jarigen besmet. En dan gaan ze versoepelen. En dan die kleurencodes, wie kan daar nog wijs uit worden. Binnen 2 weken de scholen en de rusthuizen terug dicht. Met dank aan Sofie Willems de universiteitsstudenten en voetbal-en Wielersupporters die alle regels aan hun laars lappen.
 • Rania Desaegher

  1 jaar geleden
  De besmettingen stijgen en men gaat de regels nog maar eens versoepelen. Wie begrijpt dat? Neem een voorbeeld aan Australië Melbourne, daar weet men ten minste wat handhaving inhoudt. Onze politici zijn slappelingen op alle gebied.
 • Thomas Buick

  1 jaar geleden
  Nog maar eens kleurcodes. Het onderwijs is geel, het weer is oranje, spanje is rood, straks is mijn suppermarkt groen en mijn bakker bordeaux maar ik begin er wel blauw van te zien.
 • Marco Di Scarpa

  1 jaar geleden
  Schaf alle coronaregels af want ze worden niet meer nageleefd en er is zo goed als geen handhaving. Alle Vlamingen tussen 20 en 50 hebben blijkbaar geen kwetsbare ouders of grootouders. Ofwel hebben ze die wel maar ontbreekt alle respect. Goed bezig bende egoïsten!
 • Tom Henri

  1 jaar geleden
  Kleuren per provincies? Zijn we weer de dupe van stad Antwerpen, terwijl ons dorp zo goed als corona-proof was tijdens de laatste maanden. Waarom niet per arrondissement? In stad Antwerpen heb ik niets verloren en van mijn part heeft stad Antwerpen niets verloren in ons kempisch dorpje.
 1. Analyse van passagiersdata leverde 61 arrestaties op in strijd tegen terrorisme

  Analyse van passagiers­da­ta leverde 61 arresta­ties op in strijd tegen terrorisme

  De Belgische passagiersinformatie-eenheid (BelPIU) heeft vorig jaar de gegevens van 94 procent van het internationaal luchtverkeer verwerkt. In 2020 was dat 86 procent, meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vandaag. De analyses leidden onder meer tot 199 positieve overeenstemmingen met de Gemeenschappelijke Gegevensbank Terrorisme en Extremisme, wat dan weer leidde tot 164 aanhoudingen en 61 arrestaties.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.