De Bruyne verrassend niet in Champions League-Team van de Week, collega-Rode Duivel wél

Meunier maakt deel uit van de vijfmansdefensie.
kos Meunier maakt deel uit van de vijfmansdefensie.
Thomas Meunier is door de Europese Voetbalbond UEFA opgenomen in het Team van de Week in de Champions League, zo maakte de UEFA vandaag bekend. Van de andere Belgische uitblinkers, is geen spoor.

De in het tussenseizoen van Club Brugge overgekomen Rode Duivel werd eergisteren matchwinnaar voor PSG door op bezoek in Bazel in de slotminuut met een pegel de 1-2 in doel te knallen. Dat doelpunt van de rechterflankverdediger maakt net als de treffer van Legia Warschau-middenvelder Vadis Odjidja tegen Real Madrid nog kans om verkozen te worden tot mooiste doelpunt van de week. Meunier leverde in Zwitserland ook de assist af voor het openingsdoelpunt van de Parijzenaars.

Kevin De Bruyne is er, net als Odjidja of Yannick Carrasco, opvallend genoeg niet bij in het Team van de Week. Een ontketende De Bruyne zorgde er eergisteren nochtans voor dat Manchester City een 3-1 thuiszege boekte tegen FC Barcelona. De Duitser Ilkay Gündogan, collega van De Bruyne op het City-middenveld, kreeg dan weer wel een plaats in het elftal van de week. KDB maakt wel nog kans om verkozen te worden tot 'Speler van de Week'.

Photo News
AFP