De bruid was bijna te laat

TWEE FEESTWEEKENDS NA ELKAAR VORIGE WEEK GETROUWD IN LINT, HET VOORBIJE WEEKEND OP IBIZA

RV
't Is gebeurd: met die woorden kondigde Karen Damen (41) afgelopen weekend zelf aan dat ze eindelijk haar ja-woord had gegeven aan Antony Van der Wee (35). Na een verloving van acht jaar werd er dubbel zo hard gefeest, met twee feestweekends op rij. Ook al was de bruid bijna te laat.

"Dankjewel voor het respect dat we dit in intieme kring hebben kunnen vieren", schreef Karen bij de betoverende Instagramfoto die ze van haarzelf en Antony postte na het huwelijk. Het was hun - vooral zijn - grootste wens om hun huwelijk zonder pottenkijkers te vieren. Onze krant onthulde vorige maand dat Karen allicht in het weekend van 17 en 18 september zou trouwen. Op een wit strand in Ibiza met zoontje Sky als bruidjongen. Toen wuifde ze dat echter zelf nog weg door zich op sociale media vrolijk te maken over het feit dat ze van niks wist en zelfs nog geen kleed had - kwestie van zonder al te veel media-aandacht haar mooie dag te kunnen beleven. En dat lukte prima. Het weekend voordien gaf ze ook al haar ja-woord aan Antony in Lint - waar het paar woont - zonder dat iemand van buitenaf op de hoogte was.

Geert Van de Velde

Hilariteit

Karen hield de beide feesten in zeer intieme kring, enkel omringd door haar beste vrienden en familie. Geen stoet van BV's, maar natuurlijk mocht trouwe boezemvriend James Cooke niet ontbreken. Met hem is Karen momenteel te zien in het VIJF-programma 'Nieuwe Buren', waarin ze samen moeten rondkomen met een leefloon van 768 euro. Voor de trouwring mocht het wat meer zijn, blijkt uit de foto die hij gisteren samen met Karen postte op Instagram.


Ook John Miles Jr, die intussen samen met bruidegom Antony in de band Morse speelt, was van de partij. Hij onthulde dat de bruid bijna te laat was op haar eigen huwelijk. Karen heeft de reputate van altijd en overal te laat te komen en het was dan ook de vraag of ze die gewoonte op haar eigen trouwdag in ere zou houden. Tot grote hilariteit van de aanwezigen was het bijna prijs.


Zoals voorspeld was ook gewezen K3'ster Kristel Verbeke uitgenodigd. Met haar heeft Karen door de jaren heen een hechte vriendschap opgebouwd. De twee zien en zagen elkaar ook vaak buiten het werk. Kristel stond ook op de eerste rij toen Karen en Antony mekaar zoveel jaar terug leerden kennen en volgde de zwangerschap van Karen van nabij.

RV

Romantiek

Anthony, in een vorig leven kapper maar vooral bekend als drummer bij de band The Ditch en nu dus aan de slag met zijn nieuwe groep Morse, leerde Karen kennen in 2007. Een jaar later gingen ze samenwonen én deed Antony een huwelijksaanzoek. Karen kreeg een verlovingsring van haar vriend, maar een feest kwam er nog niet. Karen was op dat moment nog volop aan de slag bij K3 en had het veel te druk om een huwelijk te plannen. Het koppel kreeg zes jaar geleden wel een zoontje, Sky. Nu Karen haar draai helemaal gevonden heeft op tv vond ze wel de tijd om te trouwen. In recente interviews vertelde ze vaak dat ze graag in het huwelijksbootje wilde stappen. "Misschien moeten we daar stilletjes aan toch eens werk van maken", klonk het begin juni. "Er staat nog totaal niets vast. Maar misschien moeten we eerst onze verloving nog eens overdoen. In elk geval: trouwen is zeker iets wat ik op de agenda kan zetten nu K3 gestopt is."


In oktober 2014 kwam het thema trouwen ook al ter sprake in een interview in ons weekendmagazine NINA. "Ik denk dat het beter is om getrouwd te zijn, puur administratief. Ik weet niet hoe het precies in elkaar zit, maar stel dat er met mij iets gebeurt? Dan moet alles goed geregeld zijn. Ik geef toe: er bestaan wellicht meer romantische redenen." Aan de foto's te zien, hing er afgelopen weekend in Ibiza toch behoorlijk wat romantiek in de lucht.

RV

't Is gebeurd

Karen postte zelf deze foto van haar en Antony, vlak na de trouwplechtigheid op Ibiza. "'t Is gebeurd... Dankjewel voor het respect dat we dit in intieme kring hebben kunnen vieren", zette ze erbij.

RV

Put a ring on it

Boezemvriend James Cooke zette als eerste de foto van de ring op Instagram. "Put a ring on it!", aldus James, met wie Karen te zien is in 'Nieuwe Buren' op VIJF.

Beste vrienden

Naast James was ook ex-K3'tje Kristel aanwezig op de bruiloft. Zij en Karen zijn naast collega's ook al jaren beste vriendinnen.

De meisjes

Karen ging voor een witte, lange jurk met veel kant, voor de bruidsmeisjes waren er outfits in fris geel.

Retro openingsdans

Karen en Antony op de dansvloer bij hun openingsdans. De bruidegom had gekozen voor een retrokostuum met bretellen.