Dan toch meer verdachten aanslag Manchester in beeld

reuters
De Britse politie vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij de terroristische aanslag op 22 mei in Manchester. Politiechef Russ Jackson zei donderdag tegen SkyNews dat de zelfmoordterrorist die de aanslag pleegde, Salman Abedi, waarschijnlijk niet lid was van een groot netwerk, maar dat er wel meer mensen bij betrokken zijn geweest.

Salman Abedi blies zichzelf op bij de uitgang van een concertzaal waar de Amerikaanse popartiest Ariana Grande een concert had gegeven. Daarbij vielen 23 doden en raakten 250 mensen gewond. Veel slachtoffers zijn of waren jongeren.

De politie meldde aanvankelijk dat Salman Abedi waarschijnlijk in zijn eentje handelde. Jackson vermoedt nu dat er meer arrestaties kunnen volgen. De politie probeert onder meer te spreken met Abedi's broer, Hashem, die in Libië is vastgezet.

afp

Dader Abedi liep lange tijd met bom door de stad

De dader van de aanslag in Manchester in mei heeft urenlang met een zelfgemaakte bom door het centrum van Manchester gelopen voordat hij toesloeg. Dat meldt de BBC. Volgens de politie had Salman Abedi echter geen ander doel voor ogen dan het concert van de Amerikaanse Ariana Grande. Abedi is te zien op bewakingsbeelden op de dag van de aanslag 22 mei, wandelend door de stad.