Dan toch geen HBO-serie: "Matthias was de eerste die zei: 'We kunnen beter stoppen'"

Photo News
Matthias Schoenaerts mag dan geen onbekende meer zijn in Hollywood, op een echte, grote doorbraak is het nog wachten. Die had er kunnen komen, met de titelrol in HBO-serie 'Lewis and Clark'. Die reeks is nu afgevoerd. Na problemen op de set onthult tegenspeler Casey Affleck dat de kans zeer klein is dat de serie er nog ooit komt.

Het was uiteindelijk toch te mooi om waar te zijn. HBO, verantwoordelijk voor tal van baanbrekende hitreeksen als 'Game of Thrones' en 'Sex and The City', ging een reeks maken voor tv met onze Matthias Schoenaerts. Het zou een prestigieuze serie worden - een dure ook - rond het verhaal van de twee Amerikaanse ontdekkingsreizigers Lewis en Clark die in 1803 via de Missouri-rivier naar de Rocky Mountains en langs de Columbia-rivier naar de Stille Oceaan trokken. Vorig jaar in juni startten de opnames in Alberta, Canada. Maar in augustus werden ze al stilgelegd wegens productionele problemen. Blijkbaar dreigden de draaidagen en de kosten te hoog op te lopen. De scènes die tot dan toe gedraaid waren, werden rechtstreeks naar de prullenmand verwezen.

"Het project was veel te ambitieus", zucht Casey Affleck wanneer we hem op het Filmfestival van Toronto over 'Lewis and Clark' aanspreken. "De opnames zouden oorspronkelijk zes maanden duren, maar na drie maanden lagen we al minstens twee maanden achter. Het was een regelrechte nachtmerrie."

Charmante kerel
Affleck houdt aan zijn samenwerking met 'onze' Matthias Schoenaerts echter enkel mooie herinneringen over: "Schoenaerts is een knappe, plezante en charmante kerel met wie ik buitengewoon goed overeenkwam. Ik ben er zeker van dat ook hij blij was dat hij uit Calgary kon vertrekken. Hij was trouwens de eerste die zei dat we er maar beter mee konden kappen."

'Lewis and Clark' mag dan in de prullenbak liggen, toch houden de tegenspelers nog steeds contact. "Matthias is een goudgoeie gast en een steengoede acteur met een perfect Amerikaans accent, maar aan zijn paardrijkunsten moet helaas nog gesleuteld worden (lacht). Als de opnames ooit hervat worden, raad ik hem aan om eerst nog op het paardrijden te oefenen."

Wat er allemaal fout liep tijdens de draaidagen lees je vandaag in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.