Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Dakisolatie is het vaakst voorkomende gebrek bij huurwoningen

Het ontbreken van dakisolatie is het vaakst voorkomende probleem bij huurwoningen in Vlaanderen. Dat blijkt uit het eerste resultaat van de nieuwe controle op woningkwaliteit.

 1. Rusthuisfacturen en levensduurte dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”
  PREMIUM

  Rusthuis­fac­tu­ren en levensduur­te dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”

  Het gemiddelde pensioen in de privé? 1.462 euro bruto per maand. De gemiddelde prijs van een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum? 2.096 euro, zonder supplementen. Een blinde ziet het probleem. Twee gewone gezinnen vertellen u pijnlijk eerlijk wat het is om hun zorgbehoevende bompa Freddy (76) en mamy Olga (86) in huis te nemen, uit liefde én van moetens. “Het is de ultieme relatietest als koppel.”
 2. Alle Vlaamse én federale maatregelen opgelijst: van verhoogde premie voor isolatie tot btw-verlaging op zonnepanelen en warmtepompen
  PREMIUM

  Alle Vlaamse én federale maatrege­len opgelijst: van verhoogde premie voor isolatie tot btw-verlaging op zonnepane­len en warmtepom­pen

  Zowel de Vlaamse als de federale regering hebben de laatste dagen maatregelen genomen om renovatie, isolatie en hernieuwbare energie te stimuleren. Zo verhoogt Vlaanderen een reeks premies. En pakt het federale niveau uit met enkele btw-verlagingen op hernieuwbare energie. Maar wat betekenen al deze initiatieven nu concreet voor wie wil verbouwen? Wij lijsten het op.