Daf (Charleroi) gaat vrijuit ondanks rode kaart

PHOTO_NEWS
Charleroispeler Mohamed Daf krijgt geen schorsing voor zijn rode kaart tegen KV Mechelen. Het parket van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) acht de uitsluiting voldoende.

Op de eerste speeldag van play-off II B ging Charleroi zondag op bezoek bij KV Mechelen. Na 21 minuten in de eerste helft voerden de Mechelaars Steven De Petter en Seth De Witte een één-tweetje uit, waarbij Charleroispeler Mohamed Daf met gestrekt been vooruit de bal probeerde veroveren op De Petter. Scheidsrechter Erik Lambrechts aarzelde niet en trok meteen rood voor de Senegalees.

Het Bondsparket oordeelt nu dat de rode kaart volstaat en dat het Daf geen schorsing of geldboete wil opleggen voor zijn overtreding. "De uitsluiting uit de wedstrijd wordt beschouwd als voldoende", klinkt het in het besluit. De tackle van Daf wordt wel omschreven als "een actie die de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar had kunnen brengen".

Sporting Charleroi won de wedstrijd op KV Mechelen met 0-2, ondanks het numerieke ondertal tijdens 70 minuten. De doelpunten werden gemaakt door Cédric Fauré (51e) en Sébastien Dewaest (78e).