Dader van dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf vrijgelaten

De 33-jarige Ichtegemnaar die gisteravond een dodelijk ongeval veroorzaakte, is vanochtend vrijgelaten. Dat meldt het parket van Brugge. De man had gedronken en pleegde vluchtmisdrijf.

De dodelijke aanrijding gebeurde rond 21.30 uur in de Arthur Coussensstraat in Ichtegem. Een voetganger werd in nog onduidelijke omstandigheden aangereden door een wagen. W.T., een 33-jarige man uit Ichtegem, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
    
De dader kon snel geïdentificeerd worden. Bij de aanrijding was hij immers de nummerplaat van zijn voertuig kwijtgeraakt. De 33-jarige Ichtegemnaar legde een positieve ademtest af. Hij verkeerde echter niet in staat van dronkenschap.
    
De verdachte werd gisteravond laat opgepakt door de politie en bracht de nacht door in een politiecel. Het parket besliste om hem in de loop van vanochtend vrij te laten. Hij moet dus niet voor de onderzoeksrechter verschijnen.
    
Het parket van Brugge stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.