Dader van aanslag op spelersbus Borussia Dortmund volgende maand voor Duits gerecht

De beschuldigde liet in april van dit jaar enkele bommen ontploffen op het moment dat de spelersbus aan het stadion in Dortmund aankwam.
AP De beschuldigde liet in april van dit jaar enkele bommen ontploffen op het moment dat de spelersbus aan het stadion in Dortmund aankwam.
De dader van de bomaanslag op de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund zal in december voor het gerecht verschijnen. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank van Dortmund, schrijft Der Spiegel. 

De 28-jarige Sergei W. staat terecht voor 28 aanklachten. Hij wordt beschuldigd van moordpoging, het toedienen van lichamelijke verwondingen en het veroorzaken van ontploffingen.

De beschuldigde liet in april van dit jaar enkele bommen ontploffen op het moment dat de spelersbus aan het stadion in Dortmund aankwam, enkele uren voor de kwartfinalewedstrijd van Dortmund tegen AS Monaco. Speler Marc Bartra en een politieagent raakten daarbij gewond. 

Dat er niet meer slachtoffers vielen, was te danken aan een fout van de dader, die enkele explosieven verkeerd had verbonden. Volgens de onderzoekers probeerde de dader om zichzelf te linken aan terreurorganisatie Islamitische Staat. Maar van die piste is het gerecht afgestapt. Het proces zal op 21 december van start gaan. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.