Daar is McGregor weer! "Mayweather zal het geen twee ronden volhouden"

photo_news
Het duel tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather komt dichter en dichter, hoog tijd dus voor de Ier om nog wat straffe taal boven te halen. "Ik ben klaar om twaalf ronden oorlog te voeren, maar ik denk niet dat Mayweather het twee ronden zal uithouden", verklaarde een zelfzekere McGregor gisterenavond aan de internationale media. 

Conor McGregor en Floyd Mayweather kregen onlangs de toestemming om op 26 augustus met lichtere handschoenen te vechten dan de tien ounce bokshandschoenen (283 gram) die bij professionele Engelse wedstrijden worden gebruikt. De lichtere handschoenen hebben minder bescherming rond de knokkels, waardoor boksers die harder stoten profijt ondervinden. De Ier vindt dan ook dat de aanpassing in zijn voordeel is. "Vooral met bokshandschoenen van 8 ounce (227 gram) denk ik niet dat Mayweather het tot de tweede ronde zal volhouden", stelt de grote ster van de MMA (Mixed Martial Arts). "Langs de andere kant hoopt een deel van mij dat de wedstrijd langer zal duren zodat ik al mijn kwaliteiten kan demonstreren." 

McGregor heeft naar eigen zeggen loodzware trainingen achter de rug die hem "naar de hel brachten." Oefensessies waarmee hij op alles voorbereid is. "Ik ben klaar voor alle scenario's. Ik ben bereid om 12 ronden naar de oorlog te gaan, maar ook om hem van bij de start meteen te verslaan." 

Kenners stellen dat McGregor beperkt wordt in zijn kunnen. Typische MMA-technieken als het gebruik van benen en knieën moet de Ier nu immers achterwege laten, terwijl Mayweather in 49 professionele bokskampen geen enkele keer het onderspit moest delven. Geen enkel probleem, vindt McGregor. "Je moet je geest open houden en beseffen dat er andere manieren zijn om te vechten. Het gevecht is een complexe kunst, en ik kijk ernaar uit om mijn woorden in daden om te zetten en de wereld te leren wat de kunsten van MMA zijn", besluit McGregor onomwonden.

photo_news
afp