D'hoore en Kopecky Europees kampioen ploegkoers en zo heeft ons land al vijf medailles beet

Twitter Ruud Van Thienen
Jolien D'hoore en Lotte Kopecky hebben België een nieuwe triomf bezorgd op het EK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Onze snelle landgenotes waren heer en meester op de ploegkoers en veroverden knap goud. Het is meteen ook de vijfde medaille voor ons land, maar wel pas de eerste gouden. Groot-Brittannië en Nederland moesten tevreden zijn respectievelijk zilver en brons. Voor de twee Belgische meisjes is het meteen ook hun tweede medaille op het Europees kampioenschap op de piste in Frankrijk.

Jolien D'hoore en Lotte Kopecky totaliseerden 36 punten en haalden het daarmee voor de Britten Emily Nelson en Emily Kay, die bleven steken op 26 punten.

Primeur
Het brons ging met 22 punten naar de Nederlanders Kirsten Wild en Nina Kessler. Het was voor het eerst dat de vrouwen op dit onderdeel streden om een Europese titel.

Mooie oogst
Jolien D'hoore won eergisteren al zilver in de puntenkoers. Diezelfde dag was Nicky Degrendele goed voor zilver in de keirin. Gisteren tekende Lotte Kopecky voor brons in het omnium en won Kenny De Ketele zilver in de puntenkoers.

Photo News
Photo News