D'Ambrosio uitgeroepen tot winnaar in Mexico na uitsluiting Braziliaan

EPA
Jérôme D'Ambrosio (Dragon Racing) heeft de Grote Prijs van Mexico in het Formule E-kampioenschap gewonnen. De Braziliaan Lucas Di Grassi kwam op het circuit van Mexico City als eerste over de finish, maar werd nadien door de Internationale Autosportfederatie FIA uitgesloten omdat zijn Audi 1,8 kilogram te weinig woog.

Voormalige F1-piloot D'Ambrosio kon zo opschuiven van de tweede naar de eerste plaats, voor de Zwitser Sébastien Buemi en de Fransman Nicolas Prost. In de WK-stand blijft Buemi na vijf manches met 98 punten aan de leiding, voor Di Grassi (76) en Sam Bird (60). D'Ambrosio is met 58 punten intussen opgeschoven naar de vierde plaats. De zesde manche wordt zaterdag 2 april in het Californische Long Beach gereden.

Voor D'Ambrosio (30) was het de eerste zege van het seizoen in het Formule E-kampioenschap, de tweede in zijn carrière. Vorig seizoen mocht hij in Berlijn de ePrix van Duitsland op zijn naam schrijven. Ook toen was de zege aanvankelijk voor Di Grassi, maar werd de Braziliaan later gediskwalificeerd omdat de voorvleugel van zijn bolide van de normen afweek.

EPA
EPA
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images