AFP
Volledig scherm
© AFP

Culturele sector spant kort geding aan tegen de staat voor publieke voorstellingen - Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie. Om de wereldwijde vaccinatie sneller te laten verlopen, verklaart nu ook de Europese Unie bereid te zijn te praten over het vrijgeven van de patenten voor de ontwikkeling van coronavaccins.

6 reacties

 • marc verleysen

  1 maand geleden
  Seychellen, land met de hoogste vaccinatiegraad (62 %) gaat opnieuw in lockdown door een nieuwe opstoot van besmettingen. Blijkbaar werken de vaccins (Astrazeneca en Sinopharm) niet écht.
 • Edward Bernays

  1 maand geleden
  @Johnny L Verhoeven Ontwikkeling is voor 97 procent staatssteun van EU en VS. Research van publieke universiteiten. Pfizer heeft al 3.5 miljard winst hieruit in het eerste kwartaal.
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Geen versoepelingen nu , je ziet wat er gebeurd in De Haan . Chef kok besmet en gedaan met de 70 bestellingen . Zo zie je : 3 weken te vroeg geopend
 • Jan Vannuffelen

  1 maand geleden
  Van patenten blijf je af als je wil dat er in de toekomst nog onderzoek en investeringen gedaan worden.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 maand geleden
  Vraag is welke compensatie de farma hiervoor zal vragen want die sector doet niets zonder gigantische winsten. En als deze eerste vaccin's voorbijgestreefd zijn zal de burger dan weer opdraaien voor deze fantastische contracten die de EU afsluit.