Cubs-fan reed een hele dag om samen met zijn papa aan diens graf naar de wedstrijd te luisteren

WTHR
De honkballers van The Chicago Cubs hebben na een ware thriller de World Series gewonnen. Daarmee kan de club zich voor de eerste keer in zo maar even 108 jaar kampioen noemen. Het hoeft niet te verbazen dat heel Chicago en fans van ver daarbuiten aan het scherm gekluisterd zaten, en dat na de winst in de straten enkel toeters, bellen, vrolijk gelal en heerlijk feestgedruis weerklonk. Eén trouwe fan ervoer de wedstrijd veel serener, maar op een oh zo mooie manier.

Wayne Williams, een trouwe fan uit North Carolina, maakte vele jaren geleden een belofte aan zijn papa. "Wanneer - niet als - de Cubs de World Series spelen, luisteren we samen naar de wedstrijden."

Zijn papa stierf in 1980, op 53-jarige leeftijd. Vader en zoon konden dus nooit samen doen waar ze zo naar hadden uitgekeken. Hoewel.

WTHR

Wayne hield zijn belofte en reed gisteren een hele dag van zijn thuis in North Carolina naar de militaire begraafplaats in Indiana waar zijn papa begraven ligt. Om samen naar de wedstrijd te luisteren.

"We hadden een pact", vertelt hij aan WTHR.

WTHR

De vader van Wayne was een marineveteraan. Hij was erbij in Normandië op D-Day, toen hij nog geen 18 jaar oud was.

Wayne vertelt dat zijn papa een Cubs-fan werd toen hij als jonge kerel in de marine diende. Samen met zijn makkers was hij op 'boot camp' in het Naval Station Great Lakes nabij Chicago en de jongens mochten enkele wedstrijden van de Cubs meepikken.

Zijn vaders liefde voor de club bleef voor de rest van zijn leven groot en werd overgegeven van papa op zoon. De twee bleven jarenlang samen trouw fan, ondanks decennia van verlies van 'hun' Cubs.

WTHR

En nu, in 2016, speelden én wonnen de Cubs de World Series. En vader en zoon luisterden samen. Zoals beloofd.

WTHR