Coulibaly - wéér hij - bezorgt AA Gent Europese overwintering met wereldgoal in minuut 95

Photo News
AA Gent mag zich opmaken voor een verlengd verblijf in Europa. Tot diep in de extra tijd flirtten de Buffalo's met de uitschakeling, tot 'mister Europe' Coulibaly met een wereldgoal voor de verlossing zorgde. Omdat ook Shakhtar Donetsk ging winnen in Braga (2-4), overwintert AA Gent Europees.

AA Gent had zijn lot niet meer in eigen handen. Niet alleen winst in Konyaspor volstond voor de Buffalo's, Braga mocht op hetzelfde moment ook niet winnen van een al geplaatst Shakhtar Donetsk. Hein Vanhaezebrouck koos in Turkije opvallend voor Jacob Rinne tussen de palen. "Hij is gefocust en wil zich herpakken", luidde de uitleg van de coach. Niet dat de Zweed veel werk kreeg vandaag. Konyaspor, dat amper één puntje had gesprokkeld, kon Rinne nooit op de proef stellen in de eerste helft. Ook AA Gent stelde aanvallend teleur. Het beste nieuws bij de rust kwam vanuit Portugal, waar Shakhtar met 1-2 leidde. Alle complottheorieën konden zo meteen in de vuilbak.

Na de pauze bleef AA Gent onder z'n niveau. Een wissel drong zich op en Vanhaezebrouck gooide meteen drie verse krachten in de ploeg. Eén daarvan was wel noodgedwongen. Neto verliet met een zware(?) blessure het veld. Ondertussen diepte Shakhtar Donetsk zijn voorsprong uit tot 1-4. Aan de Oekraïners lag het vandaag dus niet...

AA Gent leek het Europese toneel te verlaten met een teleurstellend gelijkspel. Tot Coulibaly in de slotseconden een wereldgoal uit zijn sloffen schudde. De Malinees controleerde het leer op de borst en vanuit de draai bezorgde 'mister Europe' de Buffalo's het delirium.

Lees het verslag van onze man in Turkije op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
REUTERS
BELGA

Technische fiche

Europa League - Groep H - 6e speeldag:

In de Konya Torku Arena in Konya (Tur)

Konyaspor (Tur) - AA Gent (Bel) 0-1 (rust: 0-0)

Scheidsrechter: Jakob Kehlet (Den)

Doelpunt:

AA Gent: Coulibaly (90.+4)

Gele kaarten:

Konyaspor: Findikli (78.)

AA Gent: Esiti (78.)

Opstellingen:

Konyaspor: Kirintili, Skubic, Ay (cap), Vukovic, Douglas, Sahiner (73. Milosevic), Jonsson, Findikli, Meha (87. Hadziahmetovic), Mbamba, Hora (66. Bajic)

Coach: Aykut Kocaman (Tur)

AA Gent: Rinne, Nielsen, Gershon, Mitrovic, Foket, Neto (cap) (69. Esiti), Van der Bruggen, Saief, Milicevic, Matton (66. Dejaegere), Perbet (66. Coulibaly)

Coach: Hein Vanhaezebrouck (Bel)

Op 12 december wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de zestiende finales. De heenwedstrijden worden op 16 februari 2017 gespeeld, de terugwedstrijden een week later op 23 februari.

Eindstand

Eindstand: Ptn W G D V dv dt ver

1. Shakhtar Donetsk 18 6 6 0 0 21 5 16 GEPLAATST VOOR 16E FINALES

2. AA Gent 8 6 2 2 2 9 13 -4 GEPLAATST VOOR 16E FINALES

-----------------------------------------

3. Sporting Braga 6 6 1 3 2 9 11 -2

4. Konyaspor 1 6 0 1 5 2 12 -10