Coulibaly schoot mogelijk ook op jogger

Screenshot uit een video die Amedy Coulibaly zelf maakte.
AFP Screenshot uit een video die Amedy Coulibaly zelf maakte.
De Franse politie onderzoekt of Amedy Coulibaly in de nacht van woensdag op donderdag in de plaats Fontenay-aux-Roses een jogger ernstig heeft verwond. Dat meldden Franse media vandaag. Ook hebben speurders gisteren onder meer automatische wapens, identiteitspapieren en bankbiljetten ontdekt in een appartement dat Amedy Coulibaly had gehuurd.

De Franse politie onderzoekt of Amedy Coulibaly in de nacht van woensdag op donderdag in de plaats Fontenay-aux-Roses een jogger ernstig heeft verwond. Dat meldden Franse media vandaag.

Coulibaly schoot donderdag in het zuiden van Parijs een politieagente dood en nam vrijdagmiddag personeel en klanten van een joodse supermarkt in gijzeling. Er zijn volgens de procureur in Parijs "overeenkomsten'' ontdekt tussen de kogelhulzen die in Fontenay zijn gevonden, en het automatische pistool dat na de operatie van antiterreureenheden in de supermarkt is gevonden.

De jogger raakte zwaargewond, toen hij rond half een op een weggetje werd beschoten. Fontenay-aux-Roses is een plaats van ruim 20.000 inwoners ten zuiden van Parijs.

In het appartement werden naast wapens ook vlaggen van Islamitische Staat aangetroffen. Volgens de zender RTL France had Coulibaly het appartement in Gentilly, in de buurt van Parijs, gehuurd van 4 tot 11 januari.