(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © iStock

"Coronacrisis bedreigt democratie”: Nobelprijswinnaars, wereldleiders en ook deze Belgen slaan alarm in open brief

De coronacrisis vormt wereldwijd een bedreiging voor de democratie. Dat zeggen meer dan 500 wereldleiders, activisten, ngo’s en Nobelprijswinnaars in een open brief. Veel regeringen hebben als gevolg van de coronacrisis noodbevoegdheden gekregen, waardoor volgens de ondertekenaars mensenrechten en politieke rechten in het gedrang komen.

12 reacties

 • piet devlieger

  12 maanden geleden
  Er is al decennialang geen democratie meer. De gewone burger wordt wijsgemaakt dat hij in een democratie leeft maar niets in minder waar. En 500 wereldleiders ? 500 ? Komaan zeg.
 • Frans Faes

  12 maanden geleden
  Als je ziet wie van bij ons mede ondertekend heeft zal het wel niet veel voorstellen.
 • José verdonck

  12 maanden geleden
  In België is de democratie al lang om zeep, een stem van een Waal is meer waard als die van een Vlaming. Dat is toch geen democratie. Dat noemt men onderdrukking van een bevolkingsgroep.
 • Paul Vander cruysse

  12 maanden geleden
  Verhofstadt, Peeters ondertekenen deze oproep maar gaan voorbij aan het feit dat het juist hun partijen zijn die volmachten gekregen hebben in België en zo feitelijk een staatsgreep hebben gedaan!!
 • Rudy Jacobs

  12 maanden geleden
  de enige schuldige daaraan in belgie zijn al die regeringen,wijs hun met de vinger,zij en zij alleen zijn het die dit land in de afgrond geduwd hebben en beroofden,zij zijn het die de vreemde hierheen halen ,onder verplichting ,dat ze bij papieren op hun moeten stemmen,daar zij allemaal weten de verkiezingen te verliezen en zo ook hun graai geld,belgie heeft helemaal geen democratie,al jaren niet meer.