Copycats in de mode: jong Antwerps juwelenlabel nu ook gekopieerd door grote speler

Dat Belgische mode populair is wisten we al, maar nu blijkt dat de grote ketens de ontwerpers uit ons land wel héél nauwkeurig in de gaten houden. Gisteren schreven we al dat Murielle Scherre van het lingeriemerk La Fille d'O de budgetketen H&M beschuldigt een beha van haar gekopieerd te hebben. En nu heeft ook het Antwerpse juwelencollectief Studio Collect te maken gekregen met plagiaat.

Het Scandinavische modemerk COS, dat trouwens ook deel uitmaakt van de H&M-groep, bracht dit seizoen een ring uit die sprékend lijkt op een design dat Studio Collect al eerder uitbracht binnen hun Bauspiel-collectie, die in januari 2016 gelanceerd werd. COS biedt de ring aan voor 17 euro, terwijl het originele exemplaar van Studio Collect 150 euro kost.

Het collectief Studio Collect werd opgericht in 2014 en bestaat uit 4 vrouwen die samen studeerden aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Hermien Cassiers (25), Saskia Govaerts (27), Magaly Hermans (26) en Hannah Van Lith (24) zijn de designers achter dit label. Hun visie en stijl was zodanig eensluidend dat ze samen besloten Studio Collect op te richten. Het hele proces van ontwerpen tot ontwikkelen gebeurt gezamenlijk in hun atelier in Antwerpen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.