De Ever Given in het Suezkanaal.
Volledig scherm
De Ever Given in het Suezkanaal. © AFP

Containerschip Ever Given komt eindelijk aan in Rotterdam

Het containerschip Ever Given dat in maart het Suezkanaal blokkeerde, komt donderdag in de vroege ochtend aan in de Rotterdamse haven. Het schip blijft naar verwachting tot begin augustus in Rotterdam om containers te lossen en te laden. Daarna vertrekt het naar het Engelse Felixstowe.

 1. Antwerpse haven in overdrive nu economie aantrekt: té volle containerkades en nood aan nieuw bloed bij dokwerkers
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse haven in overdrive nu economie aantrekt: té volle container­ka­des en nood aan nieuw bloed bij dokwerkers

  Een snel aantrekkende wereldeconomie en verstoorde vaarschema’s door de blokkade van het Suezkanaal in maart: het zijn chaotische tijden voor de haven van Antwerpen. Terminaluitbaters vragen dan ook om containers zo kort mogelijk voor de aankomst van een schip te leveren. Werk is er in elk geval genoeg: er worden dit jaar een 400-tal nieuwe havenarbeiders opgeleid.
 2. Eigenaar Ever Given verwacht mogelijk duizenden schadeclaims

  Eigenaar Ever Given verwacht mogelijk duizenden schade­claims

  De Japanse eigenaar van blokkeerschip Ever Given rekent erop met honderden of duizenden schadeclaims te maken te krijgen. Dat blijkt uit een zaak in Londen waarmee Shoei Kisen Kaisha en het Taiwanese Evergreen, dat een langjarige deal heeft voor het gebruik van het schip, dergelijke claims twee maanden op willen houden. Eerder slaagden de bedrijven er al in om claims beperkt te krijgen tot 84 miljoen pond, omgerekend zo'n 98,5 miljoen euro.