Een Bengaalse soldaat die deelneemt aan de VN-missie in Congo.
Volledig scherm
Een Bengaalse soldaat die deelneemt aan de VN-missie in Congo. © AFP

Congolese Senaatsvoorzitter vraagt vertrek van VN-blauwhelmen

De voorzitter van de Congolese Senaat, Modeste Bahati, wil dat de VN-missie in zijn land zijn koffers pakt. Er is volgens de man sprake van een complot tegen zijn land. Dat heeft Bahati verklaard in een bezoek aan het bijzonder onrustige oosten van het land, schrijven plaatselijke media zaterdag.

 1. “Mijn kinderen zijn bij hun papa”: PVDA vraagt excuses van Homans na incident rond kinderopvang

  “Mijn kinderen zijn bij hun papa”: PVDA vraagt excuses van Homans na incident rond kinderop­vang

  Oppositiepartij PVDA vraagt dat Liesbeth Homans (N-VA) haar verontschuldigingen aanbiedt voor het incident tijdens het debat over de Septemberverklaring afgelopen zaterdag. De tussenkomst van de Vlaamse parlementsvoorzitter tijdens een discussie over de kinderopvang was volgens PVDA niet alleen “totaal ongepast”, maar ook een inbreuk op het reglement. In een brief gericht aan de voorzitter en aan het Uitgebreid Bureau vraagt de partij ook “gepaste maatregelen”.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.