(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Shutterstock / Hung Chung Chih

Compensatie voor gestrande Thalys-passagiers? “Klanten kregen niet waar ze recht op hadden”

TreinTramBus en de Nederlandse reizigersvereniging Rover willen dat passagiers die deze zomer gestrand zijn met de Thalys daarvoor compensatie krijgen. De organisaties roepen in een brief aan Thalys en NS International (Nederlandse spoorop om de extra gemaakte kosten van reizigers te vergoeden en maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

 1. Lydie en Tom zaten meer dan 4 uur vast op snikhete Thalys: gestrande reizigers na nacht op trein eindelijk in Brussel aangekomen
  Update

  Lydie en Tom zaten meer dan 4 uur vast op snikhete Thalys: gestrande reizigers na nacht op trein eindelijk in Brussel aangekomen

  Zo'n 600 passagiers zaten gisteravond meer dan vier uur vast op een Thalystrein even buiten het station van Paris-Nord. Onder hen Lydie Leers uit Antwerpen en Tom Van Heymbeeck uit Brussel. “De airco werkt niet, we zijn allemaal nat van het zweet. Verschillende mensen zijn onwel geworden en we mogen er niet uit”, vertelde Lydie aan HLN. Gisteravond laat kwam het verlossende nieuws dat iedereen dan toch eindelijk mocht uitstappen, maar heel wat van de gestrande passagiers moesten wel de nacht doorbrengen op een andere trein. Vanmorgen bleek de nachtmerrie nog niet voorbij, want iedereen moet omgeboekt worden naar een andere Thalys. “En die zijn allemaal volgeboekt", aldus Tom. Uiteindelijk werd de ‘slaaptrein’ vastgekoppeld aan een andere Thalys. Even na 10 uur is die in Brussel aangekomen.
 2. VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder Septemberverklaring te staan”
  Play
  85

  VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijk­ste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder September­ver­kla­ring te staan”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft met enkele dagen vertraging dan toch zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams Parlement. Een politieke crisis werd voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat er overal gejuicht wordt. De reacties op het akkoord tussen Open Vld, C&V en NV-A zijn zeer gemengd. VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jan Jambon (N-VA) na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière. “Het was beschamend om daar maandag zonder septemberverklaring te staan.” Volg de uitzending hier live.