Commerciële ruimtereizen vanop Curaçao vanaf 2014

UNKNOWN
Over vier jaar moet het mogelijk zijn om commerciële ruimtevluchten te maken vanop Curaçao. Gisteravond is daar een uniek akkoord ondertekend voor de aanleg van een spectaculaire Antilliaanse versie van het Kennedy Space Center.

Het Nederlandse bedrijf Space Experience Curaçao wil over vier jaar vanaf Hato International Airport de ruimte in met een supersonisch raketvliegtuig. Per vlucht kan, zoals het er nu naar uitziet, één passagier het heelal gaan verkennen. De vlucht duurt een half uur en kost 70.000 euro. Als passagier zal je dan tien minuten gewichtsloosheid kunnen ervaren.

Toerisme
Naast de inzet voor ruimtevaarttoerisme kan het ruimtevaartuig ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Maurice Adriaens, directeur van de Curaçao Airport Holding, is enthousiast over het plan en denkt dat de vluchten goed zijn voor het toerisme en de industriële ontwikkeling van het eiland. (anp/kve)

De Spaceport, die Space Experience Curaçao speciaal voor zijn ruimtereizen wil bouwen, ziet er alvast erg futuristisch uit.
UNKNOWN De Spaceport, die Space Experience Curaçao speciaal voor zijn ruimtereizen wil bouwen, ziet er alvast erg futuristisch uit.
UNKNOWN
UNKNOWN