Commentatoren nemen wel heel drastische maatregel tegen scheldende fans

photo_news
Mooi staaltje censuur gisteren tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en Barcelona. Twee Turkse commentatoren hebben ervoor gezorgd dat al te schunnige uitspraken van de Arsenal-supporters aan het adres van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Cakir niet tot bij de aandachtige televisiekijker geraakten. Toen de thuisfans de scheids aardig op de korrel namen, verbrak het commentaarsduo de verbinding met hun microfoons zodat het gescheld niet meer te horen was. Zedige jongens, die Turken.

We waren ongeveer een uur weg in de achtste finale van de Champions League wanneer de Turkse scheidsrechter Cüneyt Cakir het helemaal verkorven had bij de Arsenal-fans. Barça-verdediger Jordi Alba deelde een kopstoot uit aan Arsenal-spits Olivier Giroud, maar Cakir zag er geen graten in en liet de Spanjaard begaan. Het signaal voor de Arsenal-fans om te roepen en te schelden.

De commentatoren van het Turkse TRT, Yalcin Cetin en Omer Urundul, zaten heel dicht bij die beruchte supporters. En alles wat de balorige fans riepen, was dus duidelijk te horen. Daarom beslisten de twee om de verbinding met hun microfoon te verbreken, waardoor er geen commentaar meer de Turkse huiskamers bereikte. De twee verdedigden hun beslissing als "onmogelijk om in zo'n omstandigheden te werken".

Het duo zocht vervolgens een nieuwe commentaarscabine, vonden die niet en besloten dan maar om geen commentaar meer te geven tijdens de wedstrijd.