Comédienne zet jongeman met "nazikapsel" te kijk, maar dat blijkt een blunder van formaat

Twitter
De Amerikaanse comédienne Samantha Bee heeft een flater van formaat geslagen in haar programma 'Full Frontal'. Daarin zat een item over CPAC, een jaarlijkse meeting van conservatieve activisten en politici. "Dit jaar waren er geen strikjes te zien, maar wel overal Nazihaar", klonk het. Een van de jongeren die in beeld werd gebracht, bleek echter terminaal ziek te zijn.

De beelden werden twee weken geleden geschoten op de Conservative Politcal Action Conference in Washington DC. Samantha Bee gebruikte het verslag van correspondent Michael Rubens woensdag in haar tv-show om een volgens haar opmerkelijke shift te tonen in het publiek dat op de meeting afkomt. Maar daarbij ging ze helemaal uit de bocht.

Een van de jongeren die te kijk werd gezet met zijn "nazikapsel", bleek helemaal geen deelnemer te zijn maar een - Democratische - verslaggever. En de haarstijl van Kyle Coddington (20) was het gevolg van een behandeling die hij krijgt voor de terminale hersentumor waar hij aan lijdt.

Geen remedie
"Dokters ontdekten vorig jaar dat ik een glioblastoom heb nadat ik lelijk was gevallen", vertelt Kyle. "Een glioblastoom is een agressieve vorm van hersenkanker, waarvoor geen remedie bestaat. De afgelopen vijf maanden waren een periode van onderzoeken, chemotherapie en bestralingen. Door de radiatie viel voorlopig alleen het haar aan de zijkant van mijn hoofd uit en daarom koos ik voor het kapsel dat ik nu heb. Ik had het ook liever anders gehad, maar er is niets aan te doen." (lees hieronder verder)

Facebook

Toen de vergissing aan het licht kwam, haastte Samantha Bee zich om zich te excuseren. "We bieden onze diepste verontschuldigingen aan omdat we Kyle hebben beledigd", tweette ze. "We hebben pas vandaag ontdekt wat er écht aan de hand was en hebben het fragment uit de reportage gehaald."

Meteen volgde een batterij reacties die zeiden dat de verontschuldiging gemakkelijk en onoprecht waren. Kyle zelf heeft het vooral moeilijk met het feit dat het programma iedereen op één hoop veegde op basis van zijn haarstijl. "Ze had zich beter geëxcuseerd tegenover iedereen", klinkt het.

Trump
De rel kwam ook president Trump ter ore. Die retweette een interview dat Kyle gaf aan 'Fox & Friends'. "Daar ben ik wel van onder de indruk", aldus Kyle. "Dat de president iets deelt dat ik heb gezegd!" (lees hieronder verder)

Intussen wordt een geldinzameling die twee maanden geleden voor de jongeman op touw werd gezet - om hem te helpen met de medische kosten - overspoeld met donaties. De teller staat intussen op 90.000 euro. Samantha Bee deed ook al een bijdrage en stortte 1.000 dollar (937 euro). "Het gaat helemaal door het dak", aldus nog Kyle. "Ik weet niet wat te zeggen. Alleen maar: heel erg bedankt."

GoFundMe2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Frank Slaets

    Dat wijf vindt nog dat ze dankbaar moeten zijn omdat ze het ter sprake bracht !

  • Blauwtje

    Schandalig, zeker wetende dat glioblastoom een zeer kwaadaardige hersentumor is.