"Ik beeld me in dat de vloedlijn me roept, maar ook op de Zeedijk blijft het, op de golfslag na, stil en dreigend leeg."
Volledig scherm
PREMIUM
"Ik beeld me in dat de vloedlijn me roept, maar ook op de Zeedijk blijft het, op de golfslag na, stil en dreigend leeg." © Photo by Joel Hoylaerts / Photonews

Columnist Hugo Camps op wandel door zijn desolate Knokke: “Het 23.30 uur en het lijkt of de neutronenbom de stad heeft overvallen”

Iets na elven, een doordeweekse nacht. Columnist HUGO CAMPS stapt uit zijn voordeur en begint aan een avondwandeling door Knokke, zijn thuisstad. Hij heeft zich voorgenomen pas na middernacht thuis te komen, als kleine verzetsdaad van een 77-jarige tegen de avondklok. Hij tekent op wat hij ziet: de grote leegte, de complete desolaatheid, geen ziel op straat, een leven zonder leven: "De stad is stil, huilerig en geluidloos."

11 reacties

 • Carlo Verstappen

  2 jaar geleden
  Zo zie je maar dat er ook nog slimme mensen zijn, en niet omhoog gevallen zijn zoals sommige. Slim zijn en wijsheid zijn twee verschillende dingen en het laatst is jou vreemd.
 • Raoul Baert

  2 jaar geleden
  De perfecte woonplaats voor deze zelfingenomen man.
 • Luc Snykers

  2 jaar geleden
  Aan zee maar ook in Knokke is er meestal niet veel te zien dus wat is het probleem . Men zegt de immo kantoren kunnen de verkoop aan de kust niet bijhouden en daarom begrijp ik niet dat er nog altijd meer als 2500 appartementen te koop staan .
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Niet moeilijk dat het stil is om 23h30 als iedereen moet binnenblijven of hij krijgt een boete van 250 euro. Ik vind het wel mooi als het 's avonds en 's nachts stil is in de 'bruisende stad' waar ik woon. Geen zat gebral, geen bierblikjes op straat, geen braaksel en urine in de portalen van appartementsgebouwen, geen vandalisme (of toch minder), geen injectiespuiten en wat nog meer die op straat liggen, geen auto's met piepende banden en getoeter ... Van mij mag dat nog heel lang zo blijven.
 • Dirk De Buyst

  2 jaar geleden
  In de rest van Vlaanderen begint de avondklok om middernacht, hoor. Ik nodig hem uit om in Borgerhout, het Kiel of Antwerpen-Noord te komen wandelen. Daar is volop ambiance.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
  BENELUX

  Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

  Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”