Patrick Lefevere tijdens de veelbesproken aflevering van Vive Le Vélo.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Lefevere tijdens de veelbesproken aflevering van Vive Le Vélo. © VRT

COLUMN. Wie op televisie aangeschoten lijkt, wordt aangeschoten wild

Was het zijn diabetes die Patrick Lefevere parten speelde? Of was de wijn verraderlijk lekker? Dat weten we niet, maar voor de zoveelste keer is bewezen: een tipsy indruk geven, kan heftige reacties losmaken. Wie op televisie aangeschoten lijkt, wordt aangeschoten wild.

13 reacties

 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  Wesley van Antwerpen, ben jij specialist? Een diabetes patiënt die reeds enkele jaren in behandeling is kent het gevaar van hypo. Dus heeft altijd 1. zijn meettoestel bij 2. vlugge suikers bv druivensuiker of een blikje cola. Een hypo komt niet plotseling. Hij was is vermoedelijke toestand van dronkenschap is een betere uitleg. zelf diabetes patiënt. weet wat hypo is.
 • ringo van der pulst

  1 maand geleden
  Ik vind de opmerking van karl wat misplaats.Tussendoor had hij hem kunnen aanspreken;Hij kent patrick en weet van zijn ziekte.Ik ben fan van beide maar hier sloeg karl een flater.
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  1 maand geleden
  Als arts moet ik erop wijzen dat dit ook het gevolg kan zijn van een vlugge en significatieve daling van de epo-spiegel.Vooral bij patiënten die dit reeds meer dan 10 jaar nemen, is dit niet abnormaal.
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Kon hij niet gewoon even van tafel weggaan en de nodige tijd nemen? Dat is toch het meest logische als iemand zich niet goed voelt.
 • Wesley Van Antwerpen

  1 maand geleden
  Mensen die niks van diabetes kennen houden beter hun mond. Bij een hypoglycemie kan je inderdaad als dronken en sloom overkomen zonder het zelf te weten. Mijnheer Lefevre had hulp nodig op dat moment in plaats van achteraf hem door het slijk te sleuren. Iemand zegt zelfs: “je moest het hem direct gevraagd hebben”. Neen men moest hem direct cola gegeven hebben zonder vragen te stellen. Van een glas wijn daalt het suikergehalte ook namelijk.
 1. Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”
  Play

  Ziekenhui­zen willen vaccinwei­ge­raars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”

  De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken en wordt bevestigd bij HLN LIVE. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.
 1. Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”
  Play
  108

  Weyts wil lerarente­kort bestrijden met ‘pakket van 10 maatrege­len’, parlements­le­den stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regerings­voor­stel of gewoon wat losse ideeën?”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.