Column Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
Column Jan Segers. © HLN

COLUMN. Voor het leger is geen diploma lager onderwijs meer vereist. Terecht. Zelfs om minister van Defensie te worden is het geen vereiste

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Xavier Waterslaeghers.

33 reacties

  • mark germanus

    8 maanden geleden
    Ik was in '65 opgeroepen, Heverlee en daarna Lange Leemstraat, Antwerpen. De beroeps(onderofficieren) de meesten professionele zuipers, de stars en stripes officieren de meeste waren KRO's die dachten dat ze generaal waren, waarschijnlijk na hun dienst nooit iets geworden. De kolonel, franstalig, en sprak een klein beetje nederlands, een paar beroep kapiteins die het er ook goed weg mee wisten. Enfin,de bloem van ons leger. De meesten hadden zeker geen diploma, maar waren een bende profiteurs.
  • jan maes

    11 maanden geleden
    Het personeel is nu beloofd dat de salarissen worden opgetrokken tot het niveau van de politie. Goede zaak, maar zorg er eerst maar eens voor dat de mensen correct worden betaald en niet zoals nu dat premies niet, te laat, soms teveel worden uitbetaald. Soms zelfs onterecht teruggevorderd. Men is dank zij het (weeral eens) nieuwe uitbetalingsprogramma zelfs niet meer zeker van zijn loon. Ik heb weet van collega's die maanden geen salaris ontvingen.
  • Georges Dubois

    11 maanden geleden
    Politieker is het enige beroep waarvoor je geen enkel diploma voor nodig hebt, zelfs niet dat van lager onderwijs. Voor soldaten in een modern leger is dit wel nodig.
  • Iris Demunster

    11 maanden geleden
    Bewijs te meer dat mensen zonder diploma geacht worden de 'zware' arbeid te leveren. Wat zouden gediplomeerden zijn zonder de niet-gediplomeerden? Beide zijn nodig in de maatschappij laat dat duidelijk zijn.
  • ERIKA VAN ERP

    11 maanden geleden
    Diplomas en getuigschriften zijn niet voor alle functies een vereiste . deze kandidaten gaan terechtkomen op plekken waar quantiteit meer prioriteit heeft op qualiteit .. en ook deze plekken worden alsmaar moeilijker in te vullen .. door dit in te voeren wordt de vijver weer net een beetje groter voor defensie. Voor een MIF heeft NIEMAND voorkennis ervaring of voeling voor nodig .. I staat voor initiatie .. Dus ja goed gezien van Ludvine en Jammer dat onze Jan het weer niet begrepen heeft..
  1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    6

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  2. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
    PREMIUM

    Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

    Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
    Mechelen
  3. IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    IN BEELD. Manifesta­tie bij omstreden waterreser­voir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de landbouw.