De column van Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
De column van Jan Segers. © HLN

COLUMN. Topatletes meisjes noemen, dat passeert niet ongestraft

In een vorig leven als sportjournalist nam Jan Segers deel aan vijf Olympische Spelen. Dezer weken schrijft hij geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende olympische kop.

6 reacties

 • Houzet Xavier

  3 maanden geleden
  Wanneer een meisje een vrouw noemen, ik weet het niet. Laat iedereen daar zelf over beslissen. Of laten we het meisjes of vrouwen eens vragen.
 • Gerd Peeters

  3 maanden geleden
  Zijn vrouwen dan geen meisjes, anders ik blijf een meisje, hoe oud ik ook mag worden.
 • Raymond Holvoet

  3 maanden geleden
  Ik heb veel respect voor alle VRT commentatoren maar ik heb één opmerking. De heer Ruben Van Gucht spreekt zo snel en houd soms zijn woorden, telkens voor het beëindigen van zijn zin, binnensmonds. Ik vraag aan de heer Van Gucht iets langzamer te spreken en beter te articuleren, zo zouden véél personen van derde leeftijd en soms iets te hardhorig zoals ik, zijn commentaar beter kunnen verstaan en assimileren.
 • Patrick De pauw

  3 maanden geleden
  Waarom mag je dat niet ongestraft zeggen?het zijn toch jonge meisjes de meesten?ik zie er geen madam of oude vrouwen dat doen hoor?het is meer een compliment toch en niet kwaad bedoelt toch?hoe is dat nu mogelijk altijd die woorden in een andere context te plaatsen
 • Katrien Caers

  3 maanden geleden
  Ik vind het net vleiend nog steeds als meisje genoemd te worden. Mannen mogen kinds en dus jongens blijven, maar wij vrouwen zouden dat dan niet mogen. Wij moeten net snel oud en als dames door de wereld gaan of zo als het van dergelijke oude mannen afhangt? Ik ben een meisje en ik ben er fier op.