De column van Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
De column van Jan Segers. © HLN

COLUMN. Topatletes meisjes noemen, dat passeert niet ongestraft

In een vorig leven als sportjournalist nam Jan Segers deel aan vijf Olympische Spelen. Dezer weken schrijft hij geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende olympische kop.

6 reacties

 • xavier Houzet

  2 jaar geleden
  Wanneer een meisje een vrouw noemen, ik weet het niet. Laat iedereen daar zelf over beslissen. Of laten we het meisjes of vrouwen eens vragen.
 • Gerd Peeters

  2 jaar geleden
  Zijn vrouwen dan geen meisjes, anders ik blijf een meisje, hoe oud ik ook mag worden.
 • Raymond Holvoet

  2 jaar geleden
  Ik heb veel respect voor alle VRT commentatoren maar ik heb één opmerking. De heer Ruben Van Gucht spreekt zo snel en houd soms zijn woorden, telkens voor het beëindigen van zijn zin, binnensmonds. Ik vraag aan de heer Van Gucht iets langzamer te spreken en beter te articuleren, zo zouden véél personen van derde leeftijd en soms iets te hardhorig zoals ik, zijn commentaar beter kunnen verstaan en assimileren.
 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Waarom mag je dat niet ongestraft zeggen?het zijn toch jonge meisjes de meesten?ik zie er geen madam of oude vrouwen dat doen hoor?het is meer een compliment toch en niet kwaad bedoelt toch?hoe is dat nu mogelijk altijd die woorden in een andere context te plaatsen
 • Katrien Caers

  2 jaar geleden
  Ik vind het net vleiend nog steeds als meisje genoemd te worden. Mannen mogen kinds en dus jongens blijven, maar wij vrouwen zouden dat dan niet mogen. Wij moeten net snel oud en als dames door de wereld gaan of zo als het van dergelijke oude mannen afhangt? Ik ben een meisje en ik ben er fier op.
 1. China dreigt met “gepaste tegenmaatregelen” na neerhalen ‘spionageballon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlantische Oceaan
  Update
  58

  China dreigt met “gepaste tegenmaat­re­ge­len” na neerhalen ‘spionage­bal­lon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlanti­sche Oceaan

  De Amerikaanse luchtmacht heeft de vermeende Chinese spionageballon die de afgelopen dagen boven Amerikaans luchtgebied zweefde zaterdagavond uit de lucht geschoten. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarop zijn “ernstige afkeuring” uitgesproken en bezwaar aangetekend. Er is nu een operatie gaande om de brokstukken van de ballon te verzamelen en veilig te stellen. Ondertussen heeft ook Colombia melding gemaakt van een object in het luchtruim dat leek op een ballon.
 2. Voormalig Brits premier Liz Truss: “Ik werd neergehaald door linkse economische establishment”

  Voormalig Brits premier Liz Truss: “Ik werd neerge­haald door linkse economi­sche establish­ment”

  Met een essay voor de Britse krant ‘The Telegraph’ doorbreekt Liz Truss voor het eerst de stilte sinds ze na 49 dagen opstapte als premier. Economische “orthodoxie” was volgens haar de reden dat ze haar controversiële plannen niet kon doorvoeren. “Ik beweer niet onschuldig te zijn in wat er is gebeurd, maar in wezen kreeg ik geen realistische kans om mijn beleid uit te voeren”, schrijft ze.