Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Niets is zo universeel en tegelijk zo uniek als ‘moeder’

Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Dit keer doet Moederdag haar nadenken over geschenken: waar doe je mama plezier mee, in tijden dat stofzuigers en strijkijzers uit den boze zijn? Met luxe? Juwelen? Sowieso krijgt een moeder met de jaren véél, vindt ze: liefde, status, vertedering, zelfvertrouwen... Ook denkt zij aan de mensen voor wie morgen een dag van gemis en hartzeer is.

3 reacties

 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Mijn mama vraagt niet om gevierd te worden. De enige die je met moederdag viert is de commerce zegt ze. Net zoals op vaderdag, liefkesdag, sinterklaasdag, kerst -en nieuwjaarsdag. Ze hoeft die rompslomp niet. Een babbeltje is voor haar meer dan genoeg.., zegt ze ! Het verstand komt met de jaren.
 • Bettina De mol

  1 maand geleden
  Ja lieverds, ik wou dat ik ook een mama kon vieren zoals jij, maar de realiteit is dat er ook kinderen zijn die niet weten wat een prachtige mama is, slaag, vernederd en mishandeling, en toch ga ik bloemen leggen op haar graf, een prachtige moederdag aan alle mama's, snik
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Het moederschap is en blijft de ultieme oerwens van een vrouw. Een moeder is onmisbaar en onvervangbaar voor haar eigen kind. Overal elders, zijn vrouwen/moeders niét onmisbaar en gemakkelijk vervangbaar. De belangrijkste plek voor een moeder, is dus thuis, bij haar eigen kind. Stereotypen en clichés zijn er niet om bestreden te worden, maar integendeel, gekoesterd en gehergewaardeerd. Ja, terug in de tijd mààr: we zijn geëvolueerd, en weten nu beter ..