Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. “Ik hou van jouw? Dat is zoals lachen met spinazie tussen je tanden”

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Dit keer laat het besluit van een Britse universiteit om spelfouten niet meer te corrigeren, haar stilstaan bij taal. Zelf is ze een ‘nazi’ die kregelig wordt van dt-fouten en die zou afknappen op een man die schrijft: ‘Ik hou van jouw’. Daar schaamt ze zich een beetje om, maar schrijven is belangrijker dan ooit. “Vroeger dicteerden bazen hun brieven aan een secretaresse, maar nu moet je het zélf kunnen.”

15 reacties

 • julien butseraen

  2 maanden geleden
  Alle respect voor de goede vakman voor wie taalkennis minder belangrijk is dan vakkennis. Maar als men op universitair niveau reeds de teugels vrij laat, ja dan moet men niet verwonderd zijn dat we op Europees niveau qua onderwijs achteruit gaan! Nog zo iets: het gebruik van "die/dat". Wie goed luistert naar interviews op radio/TV hoort regelmatig wel eens: " het boek die ik gelezen heb" enz. En soms is de geïnterviewde een universitair en niet een een laaggeschoolde.
 • Léon-Bernard Giot

  2 maanden geleden
  De meest elementaire vorm van beleefdheid !
 • Jean De Grande

  2 maanden geleden
  De wereld is om zeep. Alles wat ne 1980 geboren is, is rijp voor de schroothoop. En liever vandaag dan morgen.
 • Hendrik Moons

  2 maanden geleden
  Dit is duidelijk voor diegenen voor waar grammatica belangrijker is dan inhoud. Vroeger had je een secretaresse om neer te schrijven wat de grote schrijver dicteerde. Dit is als de kar voor het paard spannen.
 • eddy van haudt

  2 maanden geleden
  Spelfouten? Wie maalt daar nu nog om? Dagelijks worden we er mee overstelpt in de media. Massaal veel Engels, zelfs vervoegd in het Nederlands. Er is dringend sensibilisering nodig!
 1. Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”
  Play
  26

  Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

  Michel van den Brande, bekend van ‘The Sky is The Limit’, is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. “Met die stelling was alles in orde”, reageert Michel bij VTM NIEUWS. Volgens de politie zal het onderzoek dat moeten uitwijzen.