.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Lieve Blanquaert

COLUMN. Een brooddoos met chips? Dat is geen armoede, dat is nonchalance

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De brooddozen die in Gent gefotografeerd werden, om het probleem van hongerige magen aan te kaarten: zoiets gaat iedereen aan het hart. Maar is het altijd een geval van armoede? Het kan ook op ziekte of depressie bij ouders wijzen. Misschien weten ze niet beter. Of is het ronduit nonchalance. “Geef ouders sterkere vleugels”, is haar betoog. Want een brooddoos die met liefde gevuld wordt, kan zo veel plezier brengen in een gezin...

 1. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  3

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.
 2. Dan toch niet verplicht elektrisch rijden tegen 2035: wat staat in het nieuwe voorstel? En wat zijn e-fuels die straks toegelaten worden?
  PREMIUM

  Dan toch niet verplicht elektrisch rijden tegen 2035: wat staat in het nieuwe voorstel? En wat zijn e-fuels die straks toegelaten worden?

  Noem het gerust een ongeziene koerswijziging: de verbrandingsmotor wordt dan toch niet verboden vanaf 2035. En omgekeerd wordt elektrisch rijden dus niet verplicht. Koop je nu best een EV of een dieselwagen? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn schetst de situatie zoals ze nu is en legt uit wat je als consument écht moet weten: “De uitzondering die Duitsland forceerde, verandert alles.”