Column Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
Column Jan Segers. © BELGAIMAGE

COLUMN. Afscheid van Angela. 16 jaar kanselier, dan ben je elk toeval ver voorbij en boven elke twijfel verheven

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Angela Merkel.

1 reactie

 • Houzet Xavier

  2 maanden geleden
  Een prachtige column vol humor. Prachtig Jan.
 1. Rekensom: als omikronvariant minder ziekmakend is dan deltavariant, is het dan niet beter om nieuwe variant te laten circuleren?

  Rekensom: als omikronva­ri­ant minder ziekmakend is dan deltavari­ant, is het dan niet beter om nieuwe variant te laten circuleren?

  “Uit de eerste gegevens uit Zuid-Afrika blijkt dat het een relatief milde aandoening is”, zo zei epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) vanmorgen bij HLN LIVE over de omikronvariant. Het zijn slechts vermoedens, want veel is er nog niet geweten over de nieuwe variant. Als deze echt minder ziekmakend blijkt te zijn, is het dan niet beter om de nieuwe variant te laten rondgaan? Een rekensom van de Nederlandse epidemioloog Marino van Zelst leert ons alvast van niet.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.