Club twee matchen zonder geschorste De Bock

Geen Laurens De Bock tegen Waasland-Beveren en Eupen bij Club Brugge. De linksachter werd door de Geschillencommissie vandaag twee speeldagen geschorst (en 800 euro boete) voor zijn gedrag in de match tegen Standard. Blauw-zwart besliste om niet in beroep te gaan.

Laurens De Bock eiste in de slotminuten van de topper Club Brugge - Standard een hoofdrol op. De linksachter trapte in de extra tijd Mbenza aan, maar daar werd niet voor gefloten. Blauw-zwart scoorde niet veel later de ultieme gelijkmaker (2-2) via Engels. De Reviewcommissie vond de beoordeling van scheidsrechter Bart Vertenten onjuist en vroeg alsnog een straf voor De Bock. Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing, de Geschillencommissie volgde dat voorstel.

"Uit de tv beelden blijkt duidelijk dat De Bock een trap geeft aan Mbenza. Er kan dan ook enkel geconcludeerd worden dat De Bock geen intentie had om de bal te spelen maar enkel en alleen de bedoeling had om zijn tegenstrever te raken. Dergelijk gedrag is volstrekt onaanvaardbaar. Het betreft een actie waardoor de speler op een uitgesproken agressieve manier schade poogt toe te brengen aan de fysieke integriteit van zijn tegenspeler zonder de bal te betwisten", luidde het vonnis. "Volgens de commissie heeft de scheidsrechter zich dan ook manifest vergist in de beoordeling van de spelfase in kwestie. Het parket kan in casu gevolgd worden waar het stelt dat het 'absoluut onbegrijpelijk' is dat de lijnrechter deze fout niet heeft opgemerkt."

Club Brugge besliste om niet in beroep te gaan en mist De Bock zo tegen Waasland-Beveren en Eupen.