Club blijft in sukkelstraatje - "Hebben mijn spelers eigenlijk nog zin in de CL?"

belga/photonews
De Brugse machine blijft sputteren. Ook op Waasland-Beveren ging Club Brugge met de billen bloot na een kanonschot van Schrijvers (1-0). De landskampioen zakt na de nieuwe nederlaag - de derde al dit seizoen - met een 7 op 18 verder weg in de grijze middenmoot van het klassement. En laat nu net volgende week Leicester City over de vloer komen op het kampioenenbal.

"De match tegen Waasland-Beveren is belangrijker dan die tegen Leicester City", verkondigde Michel Preud'homme nog vooraf. Op het veld lieten zijn jongens het na om zijn woorden kracht bij te zetten. Club had dan wel het meeste balbezit, kansen versierde het niet tot nauwelijks. Waasland-Beveren beperkte zich tot verdedigen en had dan ook nog eens het geluk om de enige echte kans van de match af te werken. Schrijvers smeerde met een heerlijke knal Club zijn derde (!) nederlaag van het seizoen aan.

"Hebben mijn spelers nog zin in de Champions League?"
Michel Preud'homme wond zich de hele match op langs de zijlijn, maar na afloop reageerde de coach opvallend rustig. Opnieuw stelde zijn ploeg teleur, met een nul op negen buitenshuis tot gevolg. "Of de spelers al met hun hoofd bij Leicester City zaten? De match vandaag was véél belangrijker. Of ik nog zin heb in de Champions League? Hebben mijn spelers er wel zin in? Het was op alle aspecten niet goed vandaag. Wat de conclusie is na vandaag? Dat het niet genoeg is en dat is teleurstellend."

Zijn collega aan de overkant was dan weer wel bijzonder tevreden. Stijn Vreven was in de wolken met de eerste driepunter van zijn team. "Hier hebben we lang op moeten wachten, maar het is verdiend op basis van de tweede helft. We staan nu op twee punten van Club Brugge. Als we dat een heel seizoen kunnen volhouden, zal ik zeer tevreden zijn."

Lees het verslag van onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert op HLN SPORT PLUS. U vindt het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Sms HLN naar 6630 (kost €1) en proef 3 weken.

Wat een entree voor László Köteles. De Hongaar hield meteen de nul voor Waasland-Beveren. De Freethiel heeft er een publiekslieveling bij.

Het beste nieuws viel voor Michel Preud'homme niet zozeer op het veld te rapen - daarvoor lag het Brugse niveau veel te laag, maar wel in de wetenschap dat heel wat spelers opnieuw speelklaar zijn. Bolingoli, Gedoz, maar vooral José Izquierdo.

We staan op 2 punten van Club. Als we dat een heel seizoen kunnen volhouden, zal ik zéér tevreden zijn

Stijn Vreven
Zinho Gano viert het doelpunt van Siebe Schrijvers.
BELGA Zinho Gano viert het doelpunt van Siebe Schrijvers.
Michel Preud'homme schreeuwt zijn troepen toe.
Photo News Michel Preud'homme schreeuwt zijn troepen toe.
De spelers van Waasland-Beveren vieren de winning goal van Siebe Schrijvers.
BELGA De spelers van Waasland-Beveren vieren de winning goal van Siebe Schrijvers.
Felipe Gedoz.
Photo News Felipe Gedoz.