Clinton geeft nederlaag toe, maar zal niet speechen

Photo News
De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft haar Republikeinse tegenstrever Donald Trump opgebeld om haar nederlaag in de slag om het Witte Huis toe te geven. Dat heeft nieuwszender CNN bericht en zo heeft het ABC News bevestigd. Haar campagneleider John Podesta verklaarde eerder dat ze zouden afwachten, maar nu leggen de Democraten toch de duimen. Toch zal Clinton vandaag niet meer speechen.

"Jullie zijn hier al lang, het is een lange nacht en een lange campagne geweest, maar we kunnen nog wat langer wachten. Er worden nog altijd stemmen geteld. Elke stem telt!" was Podesta vastberaden. "Vandaag gaan we niks zeggen. Iedereen moet naar huis gaan en wat gaan slapen, we hebben morgen meer te zeggen. Ik wil dat je weet dat jullie stem en enthousiasme zoveel betekent voor Hillary en voor ons allemaal. We zijn trots op jullie. En we zijn zo trots op haar. Ze is nog niet klaar!"

Na de speech van Podesta dropen alle aanwezigen in het Clinton-hoofdkwartier meteen af. Het leek alsof Clinton de eerste uren haar nederlaag niet zou toegeven, maar ze liet in een telefoontje aan de entourage van Donald Trump alsnog weten dat ze de duimen legt.

screenshot