Clint Eastwood in Amsterdam voor verfilming verijdelde Thalys-aanslag

Clint Eastwood filmde naast Parijs en Amsterdam ook al in Venetië (foto) voor 'The 15:17 to Paris'.
photo_news Clint Eastwood filmde naast Parijs en Amsterdam ook al in Venetië (foto) voor 'The 15:17 to Paris'.
De Amerikaanse levende filmlegende Clint Eastwood is vandaag in Amsterdam aan de slag gegaan voor zijn nieuwe film The 15:17 to Paris. De thriller gaat over de verijdelde aanslag in de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Eastwood begon vandaag aan het Centraal Station.

De film gaat over de drie Amerikanen - Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone - die de aanslag  op 21 augustus 2015 wisten te voorkomen. Twee jaar geleden lukten het hen om de 26-jarige terrorist Ayoub El Khazzani te stoppen die met een geladen kalasjnikov een bloedbad in de trein wilde aanrichten. El Khazzani stapte in Brussel-Zuid op de hogesnelheidstrein en werd nabij het Noord-Franse Arras overmeesterd.

In de film, die gebaseerd is op het boek dat de mannen erover schreven, spelen zij ook zichzelf. Samen met een Brit overmeesterden ze de Marrokaaanse aanslagpleger. Door hun kordate optreden vielen er maar een paar gewonden. Toen de inmiddels 86-jarige Eastwood aankondigde de film '15:17 to Paris' te gaan maken, zocht hij samen met de producenten naar geschikte hoofdrolspelers.

Die zouden ook zijn gevonden, maar toch koos Eastwood ervoor de drie helden zichzelf te laten spelen. De film zal volgens insiders niet alleen gaan over de verijdelde aanslag. Sadler, Skarlatos en Stone worden vanaf hun jeugd gevolgd. Andere acteurs zullen de jongere versies van het trio op zich nemen.

Het is niet bekend hoe lang Clint Eastwood en zijn crew in Amsterdam blijven filmen. Eerder filmde Eastwood ook al in Venetië en Parijs. Of hij ook in Brussel scènes inblikt is niet bekend.

Toenmalig Amerikaans president Barack Obama ontving Alek Skarlatos, Spencer Stone (midden) en Anthony Sadler (rechts) op het Witte Huis.
epa Toenmalig Amerikaans president Barack Obama ontving Alek Skarlatos, Spencer Stone (midden) en Anthony Sadler (rechts) op het Witte Huis.
Forensisch onderzoek in het station van Arras, net na de verijdelde aanslag op 21 augustus 2015.
afp Forensisch onderzoek in het station van Arras, net na de verijdelde aanslag op 21 augustus 2015.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.