Cissé en Belfodil bezorgen Standard nieuwe hoop op Europese overwintering (0-3)

REUTERS
Standard heeft gedaan wat het absoluut moest doen tegen Panathinaikos: winnen. De Rouches kregen de beste kansen in Athene en nemen verdiend een 0-3-zege mee naar huis. Een wereldgoal van Cissé en twee spitsengoals van Belfodil volstonden voor de broodnodige driepunter. In de andere wedstrijd in groep G haalde leider Ajax het met 3-2 tegen Celta de Vigo, dat de tweede plaats nu deelt met Standard.

Lees een uitgebreid wedstrijdverslag van onze man in Athene op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro!

De ploegen bouwden een uitgebreide studieronde in in Athene en het was tot net voor het halfuur wachten op de eerste kans. Raman zette Sa met een schitterende steekbal voor Steele, maar de Portugees mikte de bal op de knie van de thuisdoelman. Daarna kregen Raman en Sa elk nog een goede kans, maar Standard liet na om voor rust te scoren.

Na de pauze deed Mpoku er alles aan om de nul van het scorebord te krijgen, maar de winger kon niet scoren tegen zijn ex-club. Standard herstelde het evenwicht en op het uur klommen de Rouches zelfs op voorsprong. Met een pegel vanaf zo'n 25 meter verschalkte Cissé Steele: 0-1.

Standard leek nog een hete slotfase tegemoet te gaan, maar een kwartier voor tijd bracht Belfodil de zege in veiligheid. Orlando Sa kopte een lange bal goed door en zijn Algerijnse spitsbroeder legde de tweede Standard-goal in het mandje. Daarleek het bij te blijven, maar in de toegevoegde tijd zorgde Belfodil nog voor 0-3. Mpoku werd nog de antiheld door dom zijn tweede gele kaart te pakken.

Photo News
BELGA
EPA
BELGA