Een lege weg in Chengdu. China heeft in de zuidwestelijke stad waar 21 miljoen mensen wonen een lockdown afgekondigd.
Volledig scherm
Een lege weg in Chengdu. China heeft in de zuidwestelijke stad waar 21 miljoen mensen wonen een lockdown afgekondigd. © ANP / EPA

Chinese metropool nog minstens tot woensdag in lockdown

De lockdown in de Chinese grootstad Chengdu wordt tot minstens woensdag verlengd. Dat hebben de autoriteiten maandag meegedeeld. De circa 21 miljoen inwoners van de metropool mogen al sinds donderdagavond niet meer buiten vanwege een corona-uitbraak.

  1. Oekraïners moesten weeskinderen verbergen om Russische deportatie te voorkomen

    Oekraïners moesten weeskinde­ren verbergen om Russische deportatie te voorkomen

    Uren nadat Rusland in februari Oekraïne was binnengevallen, begon het gezondheidspersoneel van een kinderziekenhuis in het zuiden in het geheim plannen te maken om de baby’s te redden. De Russen werden ervan verdacht weeskinderen in beslag te nemen en naar Rusland te sturen, dus begon het personeel van het kinderziekenhuis in de stad Cherson medische dossiers van de weeskinderen te vervalsen, zodat het leek alsof ze te ziek waren om te verhuizen.
  2. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

    HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

    CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.