China waarschuwt voor coronavirus op diepgevroren voedingsproducten

Hoewel testen bij mensen die in contact kwamen met besmet vlees negatief waren, besloten de autoriteiten toch te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel.
REUTERS Hoewel testen bij mensen die in contact kwamen met besmet vlees negatief waren, besloten de autoriteiten toch te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel.
Consumenten in de Chinese stad Shenzhen zijn gewaarschuwd om voorzichtig te zijn bij het inkopen van diepgevroren voedingsproducten. De waarschuwing van de lokale autoriteiten komt nadat een monster genomen van een partij kippenvleugeltjes uit Brazilië positief testte op het nieuwe coronavirus.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het monster zou zijn genomen van het oppervlak van het vlees. Eerder bleken testen van oppervlaktemonsters van verpakkingen van zeevruchten in Chinese steden positief. De partij kippenvlees zou afkomstig zijn van vleesverwerker Aurora Alimentos in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Santa Catarina.

Volgens de verklaring van de lokale autoriteiten zijn de uitslagen van testen bij mensen, die mogelijk in contact zijn gekomen met de partij besmet vlees, negatief. Ook gerelateerde producten die waren getest, bleken niet te zijn besmet. Desondanks besloten de autoriteiten te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel.

Zeevruchten

De autoriteiten van de stad Yantai in de provincie Shandong waarschuwden dinsdag op Weibo, de Chinese variant van Twitter, dat drie monsters genomen van zeevruchtenverpakkingen coronadeeltjes bleken te bevatten. In een restaurant in de provincie Anhui bleek een verpakking van bevroren garnalen uit Ecuador te zijn besmet, aldus de Chinese staatstelevisie op woensdag.

Lees ook:

België niet langer het kneusje: in bijna heel Europa stijgt aantal besmettingen fors (+)

ONZE OPINIE. Help, ik ben mijn gezond verstand kwijt! (+)

Biostatisticus Geert Molenberghs blikt vooruit naar 1 september: “Tot tweede middelbaar moet school altijd kunnen openen” (+)
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Abdelrahman Atikah

  Volgens sommigen is het dus weer allemaal larie, wanneer hebben we dat nog eens gehoord ? Men moet nergens tegen in gaan. Men moet opletten met het verwerken van vlees vis en gevogelte, punt.

 • Walter Wouters

  Wat met viervoeters(katten en honden) die zo maar rond lopen op de straat: zij kunnen het virus ook overdragen.... Verplichte controle hier op door de overheid.....

 • Thérèse Reczkowski

  Er is er maar een iemand die tegen de Chinezen ingaat en dat is Trump en waar blijft Europa, trouwens zijn die al maanden op verlof of wat.

 • Eric Roeloffzen

  Donald is inderdaad een blaaskaak, maar met het hart en verstand op de juiste plaats. Nu het al een beetje te laat is ontdekt men het, ook in andere landen (België ?)

 • Kristof Lanslots

  Ten eerste geloof niets wat China zegt, kans is groot dat ze eerder diepvries eten uit Brazilië willen weren wegens een of ander dispuut. Er kleven op alle voedsel resten van bacteriën en virussen. De vraag is of het virus nog leeft. Er worden dagelijks in België tientallen mensen positief getest voor aanwezigheid van (oud dood) virus. Wanneer gaan we deftig testen?