Hoewel testen bij mensen die in contact kwamen met besmet vlees negatief waren, besloten de autoriteiten toch te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel.
Volledig scherm
Hoewel testen bij mensen die in contact kwamen met besmet vlees negatief waren, besloten de autoriteiten toch te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel. © REUTERS

China waarschuwt voor coronavirus op diepgevroren voedingsproducten

Consumenten in de Chinese stad Shenzhen zijn gewaarschuwd om voorzichtig te zijn bij het inkopen van diepgevroren voedingsproducten. De waarschuwing van de lokale autoriteiten komt nadat een monster genomen van een partij kippenvleugeltjes uit Brazilië positief testte op het nieuwe coronavirus.

16 reacties

 • Abdelrahman Atikah

  5 maanden geleden
  Volgens sommigen is het dus weer allemaal larie, wanneer hebben we dat nog eens gehoord ? Men moet nergens tegen in gaan. Men moet opletten met het verwerken van vlees vis en gevogelte, punt.
 • Walter Wouters

  5 maanden geleden
  Wat met viervoeters(katten en honden) die zo maar rond lopen op de straat: zij kunnen het virus ook overdragen.... Verplichte controle hier op door de overheid.....
 • Thérèse Reczkowski

  5 maanden geleden
  Er is er maar een iemand die tegen de Chinezen ingaat en dat is Trump en waar blijft Europa, trouwens zijn die al maanden op verlof of wat.
 • Eric Roeloffzen

  5 maanden geleden
  Donald is inderdaad een blaaskaak, maar met het hart en verstand op de juiste plaats. Nu het al een beetje te laat is ontdekt men het, ook in andere landen (België ?)
 • Kristof Lanslots

  5 maanden geleden
  Ten eerste geloof niets wat China zegt, kans is groot dat ze eerder diepvries eten uit Brazilië willen weren wegens een of ander dispuut. Er kleven op alle voedsel resten van bacteriën en virussen. De vraag is of het virus nog leeft. Er worden dagelijks in België tientallen mensen positief getest voor aanwezigheid van (oud dood) virus. Wanneer gaan we deftig testen?
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo