Olie- en gastankers in het Chinese Zhuhai.
Volledig scherm
Olie- en gastankers in het Chinese Zhuhai. © REUTERS

China denkt aan Russische olie voor aanvullen strategische voorraad

China denkt aan goedkope Russische olie om de eigen strategische voorraad aan te vullen. Peking lijkt zo de energiebanden met Rusland aan te halen nu Europa net onafhankelijk wil worden van Russische olie en gas. De EU onderhandelt nog steeds over een olieban in navolging van de Russische invasie in Oekraïne.

42 reacties

 • Nadyne Hoogewys

  1 maand geleden
  Boycot China geen one - line bestellingen meer doen, laat de in en uitvoer verminderen. Als het Westen dit zou doen gaan ze misschien eens deftig nadenken, inplaats van met de Russen te rommelen
 • Marcelo España

  1 maand geleden
  China wordt rijk door het westen en gebruiken dit dan ook nog om het westen af te dreigen en met Rusland te onderhandelen. Het wordt hoog tijd dat het Westen ook China de rug toe keert als het al niet te laat is. Wij zijn onszelf in de ondergang aan het werken.
 • Johan Aerts

  1 maand geleden
  Rara wat een verassing.
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  We moeten van fossiele brandstof af, dat de Chinezen het maar stockeren.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  De sancties werken wonderwel, China is bezig met heel de wereld te veroveren en neemt gretig de plaats in van onze fabrieken en producten en wij, wij betalen ons arm.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.