Chelsea grijpt macht na kleine zege: Courtois houdt wéér de nul, geen goal voor Hazard

Photo News
Chelsea heeft vanavond de macht gegrepen in de Premier League. Een 0-1 zege op het veld van Middlesbrough loodste 'The Blues' in Engeland naar de leiderstroon, die ze met niemand moeten delen. Diego Costa zorgde met een echte spitsengoal kort voor rust voor de winnende treffer. Eden Hazard bleef voor het eerst in vijf duels zonder doelpunt. Thibaut Courtois kon zijn reeksje wel een vervolg geven. De doelman hield voor de zesde wedstrijd op rij zijn netten schoon.

18 op 18, al zes wedstrijden zonder tegengoal, alleen leider in de Premier League: de hand van Antonio Conte bij Chelsea wordt met de week duidelijker merkbaar. Ook in Middlesbrough zag de Italiaanse coach zijn team de partij autoritair naar zijn hand zetten. Dat het bij een kleine zege bleef, had met pech - Pedro trapte op de lat - te maken, en met een uitstekende Victor Valdes. Het gewezen Barça-icoon hield zijn netten met enkele fraaie saves schoon.

Op die ene keer na, toen Diego Costa een hoekschop die niet weg geraakte vakkundig in doel verlengde. Veertig minuten waren we toen bezig. Een dartele Eden Hazard had tot dan de passes kwistig in het rond gestrooid, maar vond niet altijd gehoor bij zijn ploegmaats. Dat hij vanavond zélf ook niet scoorde, voor het eerst in vijf matchen, zal hem ongetwijfeld geen minuut slaap kosten.

De zesde driepunter op rij zou voor Chelsea na de pauze nauwelijks in gevaar komen. Een onmachtig Middlesbrough dreigde via Ramirez, maar die kreeg zijn schot niet gekadreerd. In het slot moest Thibaut Courtois, vijf kwartier lang werkloos, dan toch een keer de handen uit de mouwen steken. Een goeie redding bij een volley van Negredo stond garant voor een zesde clean sheet op rij.

AP
Photo News
AFP
Getty Images