Chaussée d'Amour genomineerd voor internationale drama-award

VIER zendt tv-reeks uit in voorjaar 2017

Telenet-baas John Porter met de cast en crew van 'Chaussee d'Amour'. Eerste rij rechts: hoofdrolspeelster Tiny Bertels.
BELGA Telenet-baas John Porter met de cast en crew van 'Chaussee d'Amour'. Eerste rij rechts: hoofdrolspeelster Tiny Bertels.
De fictiereeks 'Chaussée d'Amour', van productiehuis deMENSEN, heeft een nominatie in de wacht gesleept voor de C21 International Drama Awards. Dat meldt Telenet vrijdag. De serie was exclusief te volgen via Play en Play More, de 'video on demand'-functies van de telecomoperator.

Chaussée d'Amour neemt het in de categorie "beste niet-Engelstalige dramaserie" onder meer op tegen internationaal gerenommeerde reeksen als het IJslandse 'Trapped' en 'Follow The Money', uit Denemarken. Ook 'Ennemi Pubic', een serie van de Franstalige openbare omroep RTBF, is genomineerd.

De winnaar wordt op 30 november 2016 bekendgemaakt in Londen.

Chaussée d'Amour vertelt het verhaal van Sylvia (Tiny Bertels), een moeder van twee puberende kinderen, die haar mislukte huwelijk ontvlucht en noodgedwongen haar intrek neemt in het bordeel dat ze van haar vader erfde.

De serie is in het voorjaar van 2017 te bekijken op VIER. Chaussée d'Amour werd ondertussen ook verkocht aan de Duitse openbare omroep ZDF.

Chaussée d'AmourReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.