Charleroi-supporters krijgen opnieuw dak boven het hoofd

Drie van de vier tribunes van het stadion krijgen opnieuw een dak waardoor de supporters beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden.
PHOTO_NEWS Drie van de vier tribunes van het stadion krijgen opnieuw een dak waardoor de supporters beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden.
Op maandag 2 juni starten de aanpassingswerken aan het Stade du Pays de Charleroi, de thuisbasis van eersteklasser Sporting Charleroi. Dat maakte de club vandaag bekend.

Drie van de vier tribunes van het stadion, dat ter gelegenheid van Euro 2000 werd gebouwd, krijgen opnieuw een dak waardoor de supporters tijdens de wedstrijden beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden.

Het Stade du Pays de Charleroi werd in aanloop naar het EK in de Lage Landen gebouwd op de restanten van het vroegere Mambourgstadion. Het stadion bood aanvankelijk plaats aan de voor het EK vereiste 30.000 toeschouwers, maar na verscheidene afbraakwerken - vorige zomer ging zelfs de bovenste ring grotendeels tegen de vlakte - werd de capaciteit gereduceerd tot iets meer dan 14.000 zitplaatsen. De uitbreidingswerken werden eind jaren negentig immers uitgevoerd zonder de nodige bouwvergunningen. Na protest van de buurtbewoners beval de Raad van State dan ook de gedeeltelijke afbraak.